„What are we? We’re so young, so gone…“

Очакването за live издание, документиращо пост-фактум турнето на любима група, значително се промени с YouTube, а ето и още едно приятно доказателство за тенденцията. По-малко от година след издаването на Bloodsports, Suede представят онлайн отлично заснетия си концерт в Париж.

Кадрите са заснети на 11 ноември в една от най-интимните и легендарни концертни зали на френската столица – La Cigale. В сетлиста пък са налични някои изненади като акустичното изпълнение на She’s In Fashion, рядко изпълняваната на живо Still Life и Heroin, би-сайд от низвергнатия им албум от 2002 г. A New Morning, а вместо кавър на Velvet Underground, зад заглавието на песента се крие едно директна изповед на Брет Андерсън за изгубените години на пристрастеността.

Имате възможността да хванете Suede на живо и през 2014 г., като засега най-близката дестинация е летният чешки фестивал Pohoda (10-12 юли). Междувременно групата работи по нови песни и има намеци от Брет Андерсън, че нов албум от Suede може да се очаква в началото на 2015 г. Преди това се очаква албум и саундтрак към документален филм от Artmagic, паралелната група на китариста Ричард Оукс, който разказва повече за проекта си пред Indioteque миналата година.

В YouTube може да намерите още части от официалното събиране на групата на сцената на Royal Albert Hall през 2010 г. , целият концертен филм Love and Poison (1993), който е изключително красиво заснет, особено като се има предвид, че концертната режисура все още е далеч от най-добрата си форма, както и някои изпълнения от Introducing The Band (1996), отразяващ пика на славата им покрай Coming Up и търсещ ефекта зрителят да се почувства като присъстващ в залата.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *