В очакване на: Achtung Baby на U2 през погледа на Depeche Mode, Пати Смит и Джак Уайт

При U2 всичко е мащабно – такова е и специалното издание на Achtung Baby, което ще се появи през ноември по случай 20-годишнината на албума. Ще бъде необходимо напълно отделна публикация, за да се напише всичко, което то ще включва, но се оказа, че има и още.

Към ноемврийския брой на сп. Q ще излезе диск, в който песните от Achtung Baby ще бъдат преработени от някои доста познати имена. Инициативата беше обявена от Боно по време на кино фестивала в Торонто, на който U2 представиха From The Sky Down, документален филм за записването на Achtung Baby

Засега дискът включва рядко правещите кавъри и още по-рядко записващи по време на междуалбумните паузи Depeche Mode,  които ще изпълнят So Cruel, Пати Смит, която по всяка вероятност ще изпее Until The End of The World, както никой не е подозирал, Деймиън Райз почти логично е избран за One, а Джак Уайт, бившата половина на White Stripes, се хвърля в дълбочините на Love is Blindness. По-рано тази година Glasvegas също казаха, че са записали кавър на U2, но все още няма потвърждение дали ще бъде част от трибюта.

Въпреки че се очаква дискът да влезе и в специалното издание на албума, за това все още няма информация.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *