Интервю с Борис Властелица (Repetitor), част ІІ

Ето я и обещаната втора част на интервюто с фронтмена на Repetitor, като към края на статията може да изтеглите безплатно песента ‘Pukotine‘ от дебютния ‘Sve Što Vidim Je Prvi Put’!

Песните в ‘Sve Što Vidim Je Prvi Put’ звучат доста бунтарски, на моменти близо до настроенията на Sex Pistols и The Clash. Към какво е насочен този бунт?

Към несправедливостта, към лошо управляваното общество и липсата на каквато и да е мотивация това да се промени.

Repetitor често са свързвани с Новата сръбска сцена и обикновено пионерите в жанровете въобще не харесват етикета, за който се смята, че самите те са създали. Как се чувствате като част от това течение, наистина ли атмосферата в Сърбия предразполага към реализация на подобна музика?

Новата сръбска сцена представлява няколко нови групи, които сме под крилото на лейбъла Odlican Hrcak. Това е название, което е дадено от компанията, така че ние не се чувстваме свързани с него и в началото не харесвахме името. Мисля, че действително си има движение, но не бих го нарекъл така. На първо място, това е местно явление, тъй като всички, с изключение на една група, сме от Белград и свирим в една и съща сграда. Второ, изградено е на взаимната връзка между групите, които са различни по стил, но близки по начин на мислене. Но Нова сръбска сцена не ми се струва правилното име за това. Може би Белградска рок сцена или Бигс сцена, тъй като така се казва сградата, в която са нашите студиа. Помещава се на мястото на голяма печатарска фабрика от 1928-ма година.

Имате кавър на I Wanna Be Your Dog на Иги Поп – може ли да се каже, че това е посоката, в която да търсим вашите влияния?

Да, но също и по-нови неща от 90-те, както и от това десетилетие – например The Stone Roses, The White Stripes, Dirtbombs, Rapture и всички, които споменах по-горе.

Можем ли да очакваме скоро нов албум и ако да, можеш ли ни разкриеш нещо около него?

Мразим на записваме в студиото, така че нямаме планове в момента. Искаме да свирим повече на живо, да бъдем на места, на които не сме били и бавно да работим по новите песни по време на всичко това. Разбира се, имаме някои нови песни, но не достатъчно за албум.

Какво би искал да кажеш на хората, които очакват концерта на 8-ми май?

Ще се видим с тях много скоро, така че нищо засега. Но бих посъветвал хората, които смятат да пропуснат, да помислят отново, защото после може да съжаляват.

Можете да изтеглите ‘Pukotine’ напълно безплатно – тукВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *