Петко Славов гостува на 5-годишнината на Indioteque с дебютния си албум

zapiski

Имаме две новини – Петко Славов е другият специален гост за партито по повод 5-годишнината на Indioteque тази събота в Mixtape 5, а изявата му съвпада с издаването на дебютния му самостоятелен албум ‘Записки на последния влюбен‘.

Той ще представи песните от пуснатия за свободен даунлоуд албум също така утре от 18 ч. в книжен център „Гринуич“ в София. Участието насред лавиците от книги е също така част от новата поредица на инициативата му ‘Live на червения диван’, с която организира акустични изпълнения на нетипични места за жива музика.

‘Записки на последния влюбен’, започваща с диалог от филма „Мъже“ по сценарий на така актуалния в днешно време Георги Марков, съдържа вдъхновените от пътешествията и участията му из Северна Европа сингли  ‘До края на света’ и ‘Носталгия’, записана в дует със Свилен Ноев от Остава. Както обаче ще се убедите, и двете не изчерпват звученето му, което прелива в по-сурова меланхолия с песни като ‘Цел’, ‘Решение’и ‘Само тя’, първоначално записана с Георги Георгиев от ‘Остава’ за проекта Homeovox, а тук в различна версия.

Ако трябва да синтезираме: музиката на Петко Славов е поп, но не и прекалено, тя е предимно посветена на любовта, но без тривиалностите, тя е изпълнена с поетични текстове, но без да остава неразбрана, тя иска да бъде слушана, но сама ще избере специалните моменти, в които ще ви стане близка.

Може да се каже, че за него това е втори албум, тъй като по-рано тази песен се появи Recycle of Love на Airbag, съвместния проект с брат му Николай Славов. Петко е също така на баса в дебютното EP на Koka Mass Jazz, проект на Константин Кацарски от Bluba Lu, с които Славов също многократно е пресичал пътищата си.

Напомняме, че освен Петко Славов, на сцената на малката зала в Mixtape 5 ще бъде и вокалистът на Macrophone Алaн Абдала.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *