Топ 10 на 2013 от Светослав (The Fein)

The_Weight_of_Your_Love

Не знам дали някога ми е било толкова трудно да направя годишна класация – спокойно мога да наредя алтернативен топ 10, в който да разкажа колко автентичен остава гневът на Трент Резнър, колко близо е Том Одел до най-добрите singer-songwriters, как Pet Shop Boys и Depeche Mode не могат да остареят или пък как Sigur Ros и Jay-Jay Johanson те отнасят в свое си време, независимо накъде те е завъртял денят.

Въобще с размиването на жанровете все по-трудно ти е да дефинираш кое ти любимо и защо, тъй като обикновено то запълва различни празнини. Така че се фокусирам върху тези издания, които слушах най-много, за които бих се сетил, когато си спомням за 2013, които съдържат в себе си не просто песни, а истории.

Най-лесно ми беше да определя първото място – колебаех се между Editors и възкръсналите Suede, но избирам първите, тъй като The Weight of Your Love е съвременна класика и в глобален план – малко подценена. Когато го слушах за първи път имах чувството, че съм свидетел на нещо велико, така както някои хора са преживявали в реално време The Wall, Violator или Joshua Tree, а не пост-фактум.Така че a ton of love за този албум.

Самата година пък запомням със страхотна поп музика и преоткритата креативност на това какво можеш да правиш с 3-4 минутна песен.

01. Editors – The Weight of Your Love

02. Suede – Bloodsports

03. David Bowie – The Next Day

04. IAMX – The Unified Field

05. Nick Cave & The Bad Seeds – Push The Sky Away

06. Manic Street Preachers – Rewind The Film

07. Dirty Beaches – Love Is The Devil / Drifters

08. The Naked and Famous – Rolling Waves

09. Tegan & Sara – Heartthrob

10. Placebo – Loud Like LoveВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *