Първият специален гост за 21-ви: Алан Абдала от Macrophone

ALAN

Време е да разкрием първият от специалните ни гости на партито в Mixtape 5 по случай 5-годишнината на Indioteque. Това е вокалистът на Macrophone Алан Абдала, който от сцената на малката зала на клуба ще изпее акустично няколко песни.

Групата, рядко напускаща стените на студиото за концертни изяви, издаде през 2010 г. изключително силния си дебютен албум Contract For a Contact, показваш, че адекватно звучащ алтърнатив рок албум в България е всъщност мисия възможна. Все още може да изтеглите безплатно от сайта ни и едно от водещите заглавия в него – Numbers.

Но Macrophone не е само музика – по време на издаването ви представихме и концептуалния artwork, който Абдала направи за албума. Macrophone също така бяха подгряващи на концерта на Bernays Propaganda през 2010 г. в Строежа, когато отбелязахме двугодишната на проекта.

В момента музикантите записват втория си албум, а както вокалистът на групата издава пред Indioteque, той се очаква да бъде издаден в рамките на 2014 г. със сингъл и клип в началото й. ‘Парчетата са измислени, на 90% са готови и се записват бавно, но славно’, споделя Алан Абдала. Колкото до изпълнението – може да очакваме както кавъри, така и авторски песни, включително премиера на част от новия материал.

Може да намерите Macrophone във Facebook тук, а последното, което са споделили, е чудесен кавър от Алaн на Across The Universe на The Beatles.

Рожденият ни дeн, обединяващ живи изпълнения и DJ сетове, предстои тази събота и започва в 21 ч.

2013-12-21Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *