Из хаоса на живота с дебютния албум на Monyx

monyx

Модерните рок албуми в България са рядкост, така че няма как да не посветим няколко реда на Monyx и току-що издадения му дебютен самостоятелен албум. Появата му идва и  като доказателство, че не бива да зачеркваме напълно 2013 г. за българската музика в жанра.

Създаваният повече от две години Coffee Is Over включва едноименния сингъл, достигнал до европейското MTV и американските инди радиостранции, последвалия го Can’t Get Enough, присъстващ в саундтрака към късометражния ’30 неизвинени’ на Ваня Щерева, дъбстеп ремикса на Algoriddim като бонус трак, а също така Finally I Found You, I’ll Never Know, Leaving Planet Earth, One Runaway Leads To Another, I’m Not, Chaos of Life и Clear Cut.

Част от тези песни, вариращи от баладичен поп до радиофоничен алтернативен рок, вероятно сте чували на живо по време на редките му, но запомнящи се живи изяви в Radio Cafe, както и на партитата и в радиоефира на Indioteque.

‘Там, където започва любовта към музиката, проблемите с нея свършват. Те са безумно много, но въпреки тях продължаваш. Не ти е ясно защо, много често не виждаш смисъл, но продължаваш. Без да знаеш. Има едни малки моменти на задоволство, когато излезеш на сцената, хората се кефят, пеят твоя песен, реагират адекватно и връщат енергията, каза роденият като Симеон Лозанов изпълнител и бивш китарист на ‘Кокомания’ в интервю за Indioteque от 2011 г.

Доколко тази енергия е пренесена и в албума, може да проверите като го свалите от iTunes и Amazon.

 

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *