Ghostpoet – Peanut Butter Blues & Melancholy Jam

Едно от най-големите концертни събития до края на годината, а може би и въобще на клубната сцена за 2013 г., е гостуването на Ghostpoet по покана на Keen Acts. Билетите за концерта в Sofia Live Club са 15 лв. в Eventim, a в деня на събитието – 20 лв. По повода ще обърнем повече внимание около двата му страхотни албума.

ghostpoet

‘Нямах идея, че някой ще чуе първия ми албум’, каза наскоро Ghostpoet, но като че ли записаният в домашни условия Peanut Butter Blues & Melancholy Jam, издаден през февруари в 2011 г. и в края на годината номиниран за Mercury, не е могъл да има съдба на ъндърграунд албум. Той е от тези, които просто искат и трябва да бъдат чути от повече хора – не толкова заради универсални послания или потенциални хитове, колкото защото става въпрос за ново звучене.

Роденият в нигерийско-доминиканско семейство в Ковънтри изпълнител с истинско име Обаро Ежимиве прави плътно и пълноценно звучащ дебют, на който сам е продуцент и композитор на всяка дума и всяка нота. Може да го наречете хип-хоп, трип-хоп или пост-дъбстеп, но независимото от броя на тиретата, пост и алтърнатив определенията, няма как неволно да не го ограничите в опитите си да го опишете.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *