Ghostpoet – Some Say I So I Say Light

Ghostpoet_-_Some_Say_I_So_I_Say_Light

Едно от най-големите концертни събития до края на годината, а може би и въобще на клубната сцена за 2013 г., е гостуването на Ghostpoet по покана на Keen Acts. Билетите за концерта в Sofia Live Club са 15 лв. в Eventim, a в деня на събитието – 20 лв. По повода ще обърнем повече внимание около двата му албума.

Ако ровите достатъчно дълбоко, всякакви аргументи, че музиката днес върви към лошо веднага отпадат. Но със сигурност е истина, че става все по-трудно да запазиш медийното и слушателски внимание към себе си след пробива – дали да останеш същия и да повториш формулата, дали да направиш нещо радикално различно с рик да не бъдеш разбран. Във втория си албум Some Say I So I Say Light гостуващият утре Ghostpoet може би намира идеалният вариант като остава верен на звученето от дебюта си, но го разнообразява с подчертано по-мрачни настроения и гост-музиканти.

В Some Say I So I Say Light участват Чарлз Хейуард, барабанист на This Heat, една от най-легендарните британски пост-пънк групи от 80-те, Люси Роуз, която може да бъде чута и в Rewind The Film, новия албум на Manic Street Preachers и присъединилата се към записите в последния момент Удпекър Улямс, с която записва един от синглите в албума – Meltdown, твърде възможно най-дълбоката песен на Ghostpoet до момента. ‘Просто така се получи, нямаше особен план. Предполагам, че всичките тези турнета оказаха влияние, тъй като се запознах с много музиканти. В албума се получи интересна комбинация от хора, с които винаги съм искал да работя и такива, които срещнах случайно’, разказва роденият в Ковънтри изпълнител.

Вторият албум на Ghostpoet, в който се отличават още Dorsal Morsel, 12 Deaf и Dial Tones, е повече от заявка за нещо голямо в близко бъдеще, до голяма степен той показва един вече реализиран потенциал. Остава само да бъде възприет от още по-широка публика.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *