Крием самоличността си, за да предизвикваме фантазията на слушателите.

Едно интервю неизвестно с кого.

Австралийското синт-поп/електро-фънк дуо Monarchy, сега работещо в Лондон, ще вземе участие в новото издание на Top 100 DJ’s Party на сп. DJ Mag на 4-ти декември. Както обикновено, организаторите са избрали нетипично за подобни изяви място – това е завод „Витоша“ (бул. „Черни Връх“ 47), а началният час е 23:00 ч. Сцени на предишни събития на DJ Mag са били Централната баня в София, бившият хладилен завод „Мраз“, баня Старинна в Пловдив и печатната база „Дебаркадер“ под НДК.

По време на своя DJ сет Monarchy няма нито за момент да разсеят мистерията около себе си – те винаги са с маски, а самоличността им е неизвестна.

Дали това е реакция срещу изключително достъпната и изобилна информация около известните личности? Специално за dnevnik.bg и Indioteque Monarchy отговориха: Известните музиканти даваха това, от което аудиторията се интересува, до степента, в която можеш да знаеш какво се случва в личния им живот във всеки един час.Това наистина разсейва мистиката около артистите, те става нормални, едни от нас, безинтересни, обикновени. Въпреки че публиката отначало иска да види тази тяхна страна, тя съвсем скоро бива отегчена от нея, защото тези личности са показани неприкрито, без тъмни тайни и дълбочина.

Мистериозните музиканти, които ще влязат в ролята на диджеи на 4 декември, не харесват и начина, по който другите групи общуват с аудиторията си: Когато пишем в Twitter, ние говорим за музика, изкуство, нещата, които ни вдъхновяват, а не какво сме обядвали. С маските визуализираме тази наша идея. Като скриваме нашата самоличност, предизвикваме слушателите да използват фантазията си, за да ни открият и разберат. И това се случва.

Първият албум на Monarchy ще излезе през януари, а влиянията върху формацията варират от Джеф Бъкли и Pink Floyd до Принс и Daft Punk.

Постоянно пишем нови песни за албума ни и едва сега той е завършен. Да разпространиш посланието си и да представиш себе си по начина, по който искаш, отнема време. Щастливи сме как звучи албумът ни. Той казва всичко, което ни се иска да кажем на музикално, емоционално и идейно ниво.


Още преди издаването му дуото се утвърди на денс сцената. Дебютният концерт във Флорида през юни беше излъчен в Космоса, с което Monarchy стана първата група, предприела подобен експримент. Но още преди това, в края на 2009 г., в. „Гардиън“ ги забеляза и обяви за „група на деня“.

Те усилено работят по ремикси на Лейди Гага, Marina and The Diamonds, Келийс и Jamiroqaui.

Много пъти сме били изненадвани от песните, които сме ремиксирали. Фиф Дейнджърфийлд е невероятен музикант и да работиш по фрагменти, в които има толкова много суров талант, наблъскан във всеки един момент, е просто невероятно. Работата по White Knuckle Ride на Jamiroquai беше също чудесно преживяване. Семплостта в песните на Лейди Гага и Келийс е изключително интересна. Със сигурност сме научили нещо от ремиксирането, както от процеса, така и от самото слушане на фрагментите. Почти като съвместна работа и от всяка се научава нещо. Като поглед към нещата през различни призми.

Билетите за събитието са на цена 10 лева и могат да бъдат намерени в разпространителските мрежи на Eventim и Ticketstream. На входа на завод „Витоша“ цената им ще бъде 20 лева.

от Светослав Тодоров

Материалът е оригинално публикуван на dnevnik.bgOne comment on “Крием самоличността си, за да предизвикваме фантазията на слушателите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *