Виртуални прераждания за Клас и The Headstall

klas

Едно от най-неприятни неща в българската музика е, че понякога, за да се домогнеш до дискографията на дадена група, преравяш в интернет все едно ровиш из библиотека за отдавна изчезнала книга. Това вече няма да е случаят с Клас, които ремастерираха и качиха в YouTube голяма част от творчеството си, включително един от най-силните албуми в историята на българската музика – ‘Госпожа Емилия’. Скоро се очаква и пускането им в iTunes. Припомняме, че групата ще направи първия си концерт от близо две десетилетия в зала Фестивала на 19 април.

headstall

Неактивните от шест години насам The Headstall, чийто членове участват в историята и на други групи и най-вече на The Barbarones, вече могат да бъдат преоткрити от всеки, тъй като всички направено от тях може да се чуе и изтегли безплатно от Soundcloud и обновения официален сайт. А има много какво да се открива и припомня – за осемгодишното си съществуване те издават албумите “Изход” (2006), Ma Voie (2007) и “Малко нямо дете” (2003).

Събраните архиви включват и 13 никога досега издавани песни, които датират от периода 1999-2001 г. А повече около актуалната група на Явор Петков, вече издалите албум и превърнали се в част от историята ни The Barbarones, може да чуете тук.One comment on “Виртуални прераждания за Клас и The Headstall

  1. Pingback: Светослав Тодоров – Indioteque « The Headstall

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *