Best Videos Of The Week #19

Изключително много се радваме че в този пост присъстват и двете имена които последно успяхме да докараме за концерти в София. Още повече че Dirty Beaches и Molly Nilsson издават и нови албуми.

Започваме обаче с ново видео и нова песен от електронните иноватори Boards of Canada. Чакането за нещо ново от шотландското дуо продължи цели седем години и след близо месец на догатки, мистериозни съобщения вчера на оживен площад в Токио, Boards Of Canada представиха новата си песен Reach For The Dead. Малко по-късно вчера се появи и видео към трака, режисирано от известният фотограф Нийл Круг. Комбинацията от визия и музика наистина се е получила прекрасно, както можете да се убедите долу. Дългоочакваният албум на двамата братя се казва Tomorrow’s Harvest, ще съдържа 17 песни и ще се появи през лейбъла Warp на 10 юни.

Както вече споделихме и вчера в статията ни с нови албуми, нашият любимец Dirty Beaches издаде през седмицата своят нов двоен албум Drifters/Love Is The Devil. Албумът е записан в по-голямата си част в Берлин, където музикантът е локиран в момента и включва и членовете от неговата група на живо. В началото на седмицата се появи и първото видео от албума към песента Casino Lisboa. То е режисирано от LyingBoss и съчетава кадри от концерти на Dirty Beaches с нощния живот на неизвестен азиатски град.

Когато се разделяхме с Molly NIlsson след концерта й в софийския клуб Mixtape 5, тя ни сподели че се прибира в Берлин с идеята да приключи работата си по нейният нов пети поред албум. Той се казва The Travels и ще се появи на 21 юни през собственият и лейбъл Dark Skies Association. Като добавка към тази информация се появи и първо видео от албума, което е към песента Dear Life. Клипът е режисиран от Крис Филипини, а в него Моли си партнира с актьора Томас Лемаркис.

И сега две групи за които вече сме си говорили и които си приличат най-вече по това че им предвещаме голям успех в близките месеци. Започваме с Wolf Alice, които от самостоятелен проект на вокала на групата Ели, за година се превърнаха в една от най-споменаваните нови британски банди, редом с Swim Deep, Palma Violets и Peace. Wolf Alice са готови със своят трети сингъл, който има всички предпоставки да ги изведе точно там където предвещават музикалните критици. Bros е най-радиофоничната и позитивна песен на групата, която е придружена и с видео в същата линия, както ще се убедите.

И накрая едно австралийско дуо, което съживява звукът на ранните 90-те и по-специално групи като The Stone Roses и Happy Mondays, естествено пречупен през по-електронни звуци. Jagwar Ma вече са готови с техния дебютен албум, който са записали още през миналата година в изоставен френски замък. Албумът се казва Hawlin’ и ще излезе на 10 юни през лейбъла Marathon Artists. През седмицата се появи и ново видео от албума, което е към песента Man I Need.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *