New Music Releases #20

Тази седмица стартираме прегледа на нови албуми с третият студиен албум на датчаните When Saints Go Machine. Новата им продукция носи името Infinity Pool и ще се появи през немския лейбъл K7. Първият сингъл от него, който беше с участието на американския рапър Killer Mike загатна за хип-хоп влияние в албума, но това е само малка част от стиловете които може да припознаете в него. Звукът в Infinity Pool определено е различен от предишните работи на групата, като единствената константа остава гласа на вокалиста Николай Мануел Вонсилд. Самият той също така коментира, че при записите на албума са приложили по-хаотичен подход, което се е отразило и на звуковото многообразие в него.

when saints

Продължаваме електронната вълна с новото издание на британското дуо Mount Kimbie. Техният втори албум носи името Cold Spring Fault Less Youth и ще излезе през култовия лейбъл Warp. За новата им продукция, Дом Мейкър от дуото казва че цялостния начин по който са искали да звучи техният проект се е променил. Като според него това е нормално следствие от трите години пауза между албумите, в които вкусовете и идеите и на двамата са се променили. Cold Spring Fault Less Youth съдържа и две колаборации с младия британец King Krule.

Cold Spring

Втори албум, при това също след три години пауза издават и британско-испанския колектив Crystal Fighters. В албума се запазват характерните елементи от баския фолклор, които намират място и в Star of Love от 2010 година. Новият албум Cave Rave е записан в Лос Анджелис с продуцента Джъстин Мелдал Джонсън. Групата обяви и огромно световно турне, на което ще представи албума и което ще продължи (засега) до края на ноември.

LO-TheCrystalFighters_edited

Двете сестри Бианка и Сиера Касади, познати повече като CocoRosie са готови със своят пети поред албум, който носи името Tales Of A Grass Widow. Албумът съчетава електронна и органична музика и е продуциран заедно с Валгеир Сигурдсон, който и преди е работил с дуото, но може би е по-известен с работата си по албуми на Bjork. Песните в албума също така рефлектират върху феминистката мисия, която момичетата имат. 11-те песни в Tales Of A Grass Widow ще се появят през лейбъла City Slang.

Tales+of+a+Grass+Widow+Tales+Of+A+Grass+Window+PNG+60

Вече на няколко пъти говорехме и за новият десети поред албум на Tricky. Той се появява на пазара тази седмица и носи името False Idols. Излиза през личния лейбъл на Tricky, който носи същото име. За албума авторът му коментира че е по-силен от неговият дебютен албум Maxinquaye, който се счита за един от основоположниците на трип-хопа. В различни интервюта Tricky казва че темата в албума е основно за това че той отново намира себе си, за разлика от последните му работи, които самият той смята за посредствени. В False Idols намираме колаборации с Франческа Белмонте, Nneka и Питър Силберман от The Antlers.

c8d86cf0Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *