New Music Releases #19

С малко закъснение маркираме албумите, които ни грабнаха вниманието тази седмица. The National са една от групите които предизвикват еднакво вълнение и въодушевление и при трима ни, така че нормално беше да започнем точно с тях. Trouble Will Find Me е шестият албум на групата и според самата група песните в него са едновременно най-комплексните които те са писали, но и най-простите и човешки. В различни интервюта The National признават че това е бил албум, който е написан без напрежение и за който те са разчитали най-вече на химията, която са създали по-между си. Най-добрият вариант да чуете песните от албума на живо е на 23 юни, когато групата ще свири в Истанбул, заедно с Noah and the Whale и Emiliana Torrini.

Print

 

Друго име което обединява и трима ни, и което винаги ни ни навява приятни спомени е това на Dirty Beaches. Проектът на Алекс Хунгтай гостува в София през септември миналата година и още тогава представи на публиката композиции от бъдещите си издания. Двойният албум Difters/Love Is The Devil се появява през лейбъла Zoo Music и съдържа няколко интересни разлики от своя предшественик Badlands. За последните си записи Алекс включва и двамата музиканти които са заедно с него на сцената, като те за първи път използват истински интструменти (китара, бас, кийборди и т.н.) в записите. Алекс живее през последните месеци в Берлин, където завършва Drifters и записва изцяло Love Is The Devil в студиото на своя приятел Антон Нюкомб.

Dirty-Beaches-Landscapes-In-The-Mist

Няма да пропуснем и вероятно един от най-чаканите албуми за годинита сред масовата публика. През последните месеци се изговори и се изписа ужасно много за завръщането на Daft Punk. Ние няма да повтаряма цялата налична информация, която имаме за Random Access Memories, само ще ви напомним кои са замесените в новата продукция на французите. А списъка съвсем не е кратък: Panda Bear, Julian Casablancas, Todd Edwards, Chilly Gonzales, Giorgio Moroder, Nile Rodgers, Paul Willams и Pharrell Willams.

4e6c6fb2

Продължаваме с нов албум от шведската инди банда Club 8. Above The City е осмият студиен албум на дуото състоящо се от Каролина Комщед и Йохан Ангергард. Записите по албума са продължили цели 18 месеца, а сред продукцията има включени детски хорове, семпли от еротични филми и дори използването на строителни материали вместо барабани. Above The City излиза през известният шведски инди лейбъл Labrador, дом на други известни шведски групи като Acid House Kings, The Mary Onettes и The Radio Dept.

1795И за финал завършваме с шестия студиен албум на Scout Niblett, соло проект на британката Ема Луиз Ниблет. It’s Up To Emma е албум който рефлектира върху чувствата на своят автор, който скоро е приключил дълга връзка и се опитва да намери баланса между гнева и опрощението. Албумът е мрачен и залага на минималистичния стил на Scout Niblett, която разчита най-вече на своят глас и тихият акомпанимент на китара или барабани. It’s Up To Emma се появява през лейбъла Drag City.

ScoutNiblett_ItsUpToEmma_MINI-1-2Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *