Best Videos Of The Week #14

Стартираме прегледа ни с клипове от седмицата с James Blake. Британският вокалист и продуцент маркира излизането на неговият втори албум Overgrown в началото на седмицата и с ново видео. Клипът към едноименния трак от албума е режисиран от Nabil, който отново показва защо е сред най-предпочитаните режисьори от тази индустрия в момента.

И още един артист, който обича да съчетава правенето на музика и пеенето. Обаро Еджимиве, известен повече с псевдонима си Ghostpoet се завръща с нов албум, който носи името Some Say I So I Say Light, който ще излезе на 6 май. Наследникът на номинирания за Mercury PrizePeanut Butter Blues & Melancholy Jam е ко-продуциран от Ричърд Формби и включва гост изпълнения от Дейв Окуму (The Invisible) и Lucy Rose. Вече е факт и видеото към първият сингъл от албума – Meltdown, който включва и вокалите на Woodpecker Wooliams.

Лондонската изпълнителка Foxes щурмува музикалният свят миналата година със своят прекрасен сингъл Echo. Резултатът бяха очакваните сравнения с Marina and The Diamonds и Florence Welch. Сега младата Луиза Алън е готова със своят нов снигъл Beauty Queen, който със сигурност ще я нареди напълно равнопоставено до своите (засега) по-имените колежки. Beauty Queen излиза официално на 13 май, но вие вече може да чуете и видите видеото към песента.

The Soft Moon продължават да впечетляват със своите изключително интересни и провокативни видеоклипове. Последната песен, която пост-пънк групата от Сан Франциско филмира е Want. Тракът е част от техният миналогодишен албум Zeros, а режисурата на видеото е поверена на Грант Сингър. Самият той залага на комбинация от насилие, дрога и голота в едно видео, което със сигурност няма да ви накара да скучаете.

И за финал едно едно ново видео от лондонския колектив Melt Yourself Down. Шестимата членове на групата са участвали в общо десет различни банди, преди да се съберат за настоящият си проект, който е определян като „psychedelic supergroup„. Момчетата вече са готови и със своят едноименен дебютен албум, който трябва да се появи на 17 юни. Дотогава можем да гледаме видеото към Release, което също е включено в албума.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *