New Music Releases #14

Със сигурност ако следите нашите местенца в социалните мрежи сте забелязали активното ни отразяване при всяка новина която предшества новият албум на Yeah Yeah Yeahs. Е вече официално чакането приключи, защото Mosquito, четвъртият студиен албум на групата е вече на пазара. Десет от единадесетте песни в албума са продуцирани от Дейв Ситек (TV on the Radio) и Ник Лоуни, и още една от Джеймс Мърфи (LCD Soundsystem) и Сам Шпигъл. И ако за мнения около албума е все още рано, то обложката му със сигурност ще е сред кандидатите за най-грозна за годината.

Yeah-Yeah-Yeahs-Mosquito-608x607

И още едно име което сме споменавали често. Това на младата британска изпълнителка Charli XCX, което е сценичното име на Шарлот Айтчисън. Тя се почви на музикалната сцена през 2010 и още оттогава се заговори за нейният дебютен албум, който трябваше да се появи точно преди една година. За тези години Чарли не остана без работа и издаде един куп EP-та и mixtape-ове, като успя и да подгрява турове на имена като Coldplay, Santigold и Marina and the Diamonds. True Romance е плод на сериозен труд и на продуцента Ариел Рехтшайд, който работи с Charli XCX от самото начало на кариерата и.

b8a3d880

Седмицата бележи и петият албум на Самюел Бийм, известен повече със сценичното си име Iron & Wine. Новата му продукция носи името Ghost on Ghost и според самия него е повлияна от джаз и поп музика. За албума Iron & Wine работи с продуцента Брайън Дек, който е негов дългогодишен колаборатор. Впечетляващ е и листа с музиканти, които се включват в записите и чиято бройка надхвърля десет. Самюел споделя също така че този албум е бил записан по-лесно и естествено, за разлика от напрежението което е усещал при работата по предишните няколко.

Iron-And-Wine-Ghost-On-Ghost-608x551

Тази седмица се появява и нов албум от портланското инди трио The Thermals. Това е първата продукция на групата от 2010 година насам и техен шести студиен албум. Продуцент на Desperate Ground е Джон Агнело (Dinosaur Jr, Sonic Youth, The Hold Steady), а самата група го определя като “ шумен, бърз, невероятно плашещ и без съмнение зарибяващ „. Ако пък сте пропуснали по-ранното творчество на The Thermals, през март лейбъла Sub Pop преиздаде първите три техни албума.

The-Thermals-Desperate-Ground

И за финал новината за излизането на вторият студиен албум на триото от Лос Анджелис – Rainbow Arabia. Новият албум отново черпи вдъхновение от източна и ориенталска музика пречупена през наситените и изчистени синт звуци, на които триото сякаш залага дори повече от първата си продукция. FM Sushi излиза през популярният немски електронен лейбъл Kompakt.

rainbow-arabia-fm-sushi-cover-beads-web_4-2.13.2013Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *