Spirit of Burgas: UNKLE са новото попълнение на основната сцена на 14 август

Във втората фестивална вечер, когато след полунощ DJ Shadow ще твори звуци, изтръгвайки ги от дигиталните си машини и плейъри, събратята му от UNKLE също ще стъпят на основната сцена на най-мащабния летен морски фестивал на Балканите.

Зад името UNKLE стоят експериментаторите от Лондон – James Lavelle и Tim Goldsworthy, но на SPIRIT of Burgas те ще се появят така, както ходят на всеки фестивал от 2007г. насам – с цяла банда, за да направят единствен по рода си лайф. Зад тандема на сцената ще застанат мулти инструменталистите Joel Cadbury, Pablo Clements и James Griffith, барабаниста Michael Lowry и вокала Gavin Clark. Освен това UNKLE ще пристигнат на SPIRIT of Burgas със сериозно оборудване за видео, светлинни и визуални ефекти. Онова, което ще ни поднесат ще е страхотен микс от жив звук, изобилие от светлина и атрактивни визуализации.

Три са нещата, които правят от UNKLE забележителен проект като цяло. Първото е факта, че от съществуването си от 1994г. до днес никога не са спирали да поемат творчески рискове и да експериментират отвъд общоприетото. UNKLE всъщност стартира като лейбъл и ако проследим развитието на музикалното им мислене, ще открием съществени разлики в звученето им от средата на `90те до днес. Второто е, че те увличат във всичките си студийни проекти множество значими личности от световната музика. Така в дебютния им албум ‘Psyence Fiction‘ като продуцент се изявява DJ Shadow, а като гост-музиканти – Thom Yorke от Radiohead, Jason Newstead от Metallica. Mike D от Beasty Boys, Kool G Rap, Badly Drawn Boy и Richard Ashkroft от The Verve. В ‘Never, Never, Land‘ от 2003г., в ‘War Stories‘ от 2007г. и в ‘End Title… Stories for Film‘ от 2008г. откриваме Robert del Naja от Massive Attack.

Третият факт, който превръща UNKLE в забележителна формация са проекти в областта на модата и киното. Те посвещават на ексцентричния Alexander McQueen специален микс, озаглавен McQ. Феновете на култовата вампирска кино сага ‘The Twilight: Eclipse’ може би знаят, че парчето ‘With You In My Head’ от саундтарака на филма е дело на UNKLE feat. The Black Angels. А албума им ‘War Stories’ вдъхновява експозиция от произведения на изкуството, изложени през март 2008г. в лондонската галерия Lazarides.

През май тази година, UNKLE пуснаха и най-новия си албум ‘Where Did the Night Fall‘ и е сигурно, че публиката на SPIRIT of Burgas ще има честта да чуе сред първите в света на живо тракове от диска.

Част от феновете на модерната английска музика ще имат удоволствието и да гледат обещаващото шоу на UNKLE благодарение на немска марка бира номер едно в света Beck’s. Брандът, който е основен партньор на Spirit of Burgas, стартира специална промоция с много награди, една от които е билет и за трите фестивални вечери. Феновете ще имат шанс да печелят някоя от всички Beck’s изненади през целия месец юли, а подробностите за начина, по който може да стане това, са на www.becks.bg

Колаборацията на Beck’s с най-мащабния морски фестивал на Балканите е изцяло в духа на марката – да е част от най-горещите музикални събития. А участието на UNKLE, както и на всички останали световни имена, които ще се качат на сцената на Spirit of Burgas, са безкомпромисна гаранция за високи градуси.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *