The Trainbient Mini Tour 2012 – Ембиънт концерти в Шумен, Русе и Варна 24-26.05

Основателите на ембиънт проектите Teeth of Devine, Mytrip и |H|14| хващат влака и заминават на може би първото турне в жанра, случвало се на българската музикална сцена. Изявите им през следващите дни включват:

24.05 Шумен, кафе „Делфина” от 19:30 ч.

25.05 Русе, бар „Мазето” от 20:00 ч.

26.05 Варна, ГХГ „Борис Георгиев” от 17:00

Ето и повече информация около музикантите:

Teeth оf Divine (София) – проектът е създаден началото на 2010 г. с drone/ambient насоченост. В момента експериментира с шума и ритъма въз основа на аналога подкрепена с акустиката на фолклорните инструменти. Създава връзка с природата, която идеологически изразява началото и края, а с шума – апокалипсиса на днешното
време.

Mytrip (София) – проект, който в последните 5 години експериментира в жанровете dark ambient, drone и noise. Често съчетава музиката си с поезия и театрални представления. На 10.03.12 официално излизе новата му сплит касета с проекта EUS (Коста Рика) издадено от българският DIY лейбъл Abandonment, специализиран в industrial/noise/ambient музика и култура.

|H|14| (Шумен) – футиристичен/дада проект-колаборация основан през 2009 г. от Н. и Х. създаващи организиран хаос с помощта на китарни ефекти, железа и контактни микрофони. Истински индустриален авангардизъм.

Входът за всички събития е свободен. А ако искате да подгреете с музика в подобна насока, препоръчваме ви подкаста, който Mytrip направи за Indioteque миналата година.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *