Garbage – Not Your Kind of People

Garbage не са група, която чрез музиката си ще ти разкрие нечувани и дълбоки истини за живота. Но имат способността да те провокират да го направиш сам, а новият им албум е напълно издържан в тази традиция.

Not Your Kind of People, прекъсващ дългата пауза от Bleed Like Me (2005) насам, е като смесица между всичко, което са правили и опитвали до момента, но показващ нещо ново, което същевременно носи ясния им почерк. Всички песни вървят изключително хомогенно, като Blood For Poppies, вероятно най-въртяната песен при мен от началото на 2012 г., заедно с Felt, Battle In Me и Beloved Freak са част от примерите, в които Garbage постигат магическия баланс да бъдат себе си и едновременно с това да се представят и в непозната светлина. Четирите трака от специалното издание биха могли да бъдат напълно достойна за част от стандартната версия на албума, особено What Girls Are Made Of, започваща с ‘Tell me please what little girls are made of / Sugar and spice and all things nice / But we can bleed for a whole week straight / Every month and the pain doesn’t faze us.’

Може би причина за изключително фокусираното и в същото време свежо звучене на групата е и резултат от набраната енергия за показване на нещо ново – през годините на раздяла Шърли Менсън работи по неиздадения си и вече “погребан” соло албум, който редица лейбъла отказаха да разпространят заради твърде мрачното му звучене, Бъч Виг продуцира групи като The Subways, Muse, Foo Fighters, Дюк Ериксън се отдаде на малки проекти без особена публичност, а Стив Маркър напълно изчезна от сцената.

Not Your Kind of People е албум, който знае как да започне, как да продължи и най-важното в наши дни – кога да завърши. Би било неправилно да кажем, че с него Garbage изглеждат подмладени – изглежда те никога не са остарявали.

Светослав Тодоров (The Fein)Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *