The Big Brother, the better one

7 ми юли е и тече прес конференция. Ноел Галахър обявява бъдещите си планове. Няма да лъжа, че ми хлопа сърцето и че ми треперят ръцетe. Няма да лъжа и че съм много много фен на Ноел.

След разделянето на Oasis по-малкият брат и фронтмен Лиам обяви, че правят най-великата група, записват най-великите песни и ще бъдат по-велики от Oasis. Beady Eye се роди, издадоха албум, направиха турне, обикалят света, живи и здрави да са. През това време Ноел остана в сянка. Като изключим двата концерта в Роял Албърт Хол и цитатите из списанията по повод различни от музиката му теми. За другото си мълчеше, не знам дали изчакваше, искаше да си почине, да се ожени или да не е пряка конкуренция на оейзис-без-ноел бандата. Слухове имаше много, никой не беше дошъл конкретно от него.

Днес обяви, че има не един, а два записани албума. Първият ще се казва Noel Gallagher’s High Flying Birds, със същото име ще е и бандата, с която ще свири на живо. Излиза на 17ти октомври, а турнето започва същия месец на 23ти в Дъблин.

I wouldn’t be let out of the venue if I didn’t play some Oasis songs. They are my songs, they are like drugs to me

Албумът е записан е в Лондон и завършен в Лос Анджелис. Включва десет песни и е продуциран от самия Ноел и Дейв Сарди, работил с Крис Корнел, Джей-Зи, Badly Drown Boy. Като гости участват Crouch End Festival Chorus и The Wired Strings, с които бяха направени изпълненията на повечето песни, които изпълни в Алберт Хол (бих добавила прекрасно прекрасно, с хор и струнен оркестър).

Списък на песните от първия албум, като Record Machine и Stop the Clocks вече сме слушали.

Everybody’s On The Run
Dream On
If I Had A Gun
The Death Of You And Me
(I Wanna Live In A Dream In My) Record Machine
AKA…What A Life!
Solider Boys And Jesus Freaks
AKA…Broken Arrow
(Stranded On) The Wrong Beach
Stop The Clocks

Вторият албум е направен с псайкъделик групата Amorphous Androgynous и ще излезе следващата година. По-късно днес цялата пресконференция ще бъде качена на официалната страница на Ноел, във фейсбук и youtube.

от Ася

снимка: официалният туитър на ноелВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *