The Barbarones и Indioteque представят: Repetitor в София на 8-ми май

Ето я и голямата новина, която ви обещахме снощи! :)

Това е предстоящият концерт на сръбската група Repetitor, организиран от The Barbarones (които ще са и съпорт група на събитието) и Indioteque. Повече за имената, които ще са на сцената на клуб R.B.F, може да прочетете по-надолу:

Repetitor са едно от най-често споменаваните имена на т.н. нова сръбска рок сцена и, по всичко личи, най-експлозивната. Смятана е за една от най-интересните съвременни алтернативни банди на бивша Югославия, зашеметяваща публиката с енергията и директността си. Самите те определят стила си като минималистичен, а ние бихме описали музиката им като богат на усещания пънк-рок, кипящ от живот, но и по белградски меланхоличен, тръгнал от Ramones, преминал през 90-те, за да достигне до своя собствен почерк. Изглежда, че който ги е слушал на живо, не е останал безразличен. Групата се ражда през 2005 в Белград от Борис Властелица (китара, вокали), Ана-Мария Купин (бас китара) и Милена Милутинович (барабани). Още с излизането си, първият им сингъл „Ja” се заковава на първо място в класацията на небезизвестното сръбско радио B92 и остава там в продължение на пет седмици. През 2008 бандата издава дебютния си албум Sve što vidim je prvi put с издател Odličan Hrčak. От самото начало Репетитор са изключително неуморни в живите изяви – свирят постоянно и къде ли не – Загреб, Любляна, Скопие, Баня Лука, Нови Сад, Ниш, Прилеп, (разбира се) Белград… както и на фестивала EXIT през 2009, където оставят доста силно впечатление. През 2007 с рядко срещано пълно единодушие на публика и жури печелят наградата на фестивала Art&Music в Пула, Хърватска. Концертът им в София на 8 май 2010 ще е не просто първият им концерт в България, но и първият им концерт извън рамките на бивша Югославия изобщо, т.е. вечерта ще е паметна и за тях, и за нас.

Повече за Репетитор, на http://www.myspace.com/repetitor, откъдето можете да изтеглите и албума им.

http://www.youtube.com/watch?v=M94SdXLm0tg – Видео на Ogledalo

http://www.youtube.com/watch?v=j0HdrFCqaps – Видео на Opet jak

http://www.youtube.com/watch?v=05L2Ycu2M7s – Неофициално ранно видео на Ja

 

The Barbarones

Една сравнително нова българска инди група от София. Наситена, динамична и разнообразна смес от гаражни, инди, пост-пънк и просто рок импулси. Групата скоро навърши една година, но репертоарът й е вече доста богат. Дъ Барбароунс всъщност са кръвно свързани и с някои други настоящи или пък вече останали в спомените алтернативни групировки като Default, Lovers of the Bomb, Cigaretta, The Pipones, The Headstall…

През 2009 групата записа дебютното си EP EP-1, което можете да чуете на

http://thebarbarones.bandcamp.com/

А повече за самите тях – на

www.myspace.com/thebarbarones

или във Facebook (http://www.facebook.com/pages/The-Barbarones/149800023639)

Indioteque

За година и половина Indioteque се превърна в едно от стилово най-разнообразните серийни партита в София. Те са вдъхновени от извоюваната свобода на алтернативния и indie рок, характерен с индивидуалния си поглед към една музика, която отказва да бъде категоризирана. DJ проектът на kirkerona, Specta, fiff и The Fein продължи разрастването си чрез www.indioteque.com, включващ сетлисти, ревюта на концерти и албуми, интервюта, статии и др. Предстоящият концерт на Repetitor, организиран съвместно с The Barbarones, е нова стъпка напред в пътя на Indioteque.

Повече за движението:

www.indioteque.com

www.last.fm/group/Indioteque

http://www.facebook.com/group.php?gid=75330768022

Вход: 10 лв

Начало: 19 ч.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *