По стъпките на No Joy: Ghost Blonde (2010)

Ghost Blonde 500x500

Ghost Blonde, издаден само година след онлайн запознанството на Джасмин Уайт-Глуц от Лос Анджелис и Лаура Лойд от Монреал, излиза през ноември 2010 г. и се вписва идеално във все по-осезаемото обръщане на цяла сцена от групи към shoegaze звученето. Oще от първите секунди на Mediumship се усеща колко лесно те могат да бъдат вкарани в калъпа на тези, които гледат упорито към миналото.

Но колкото повече се вслушваш в Ghost Blonde, толкова повече намираш и уникалното в No Joy – музиката на дуото лежи изцяло върху инстинктите им и може да се каже, че по душа това е един доста пънкарски албум. В дебюта си двете дами едновременно съчетават често очакваната енергичност на първите албуми, но със зрялост, проявена най-вече в яснотата разбиране какво са те. При No Joy като че ли няма криза на идентичността, като това не е за сметка за експериментирането – в Pacific Pride лесно може да се доловят пътеките, по които в следващите години те ще поемат с излезлия три години по-късно Wait For Pleasure.

No Joy гостуват в София на 22 ноември по покана на Indioteque и Аларма – билети на цена от 12 лв. може да намерите в Eventim, Ticketplus и Tixgate.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *