Palma Minuta през 2014, предпремиерно

bekriev-258x388

В самия край на 2013 г. излязоха три албума, които вдъхнаха живот на българската музика – дебютните на Monyx и Петко Славов, както и дългоочакваният You’re Not Wearing Your Tie  на Babyface Clan. Надяваме се през тази година да чуем и още нови неща от изпълнителите, които следим, a в радара ни попада и Palma Minuta, вече едноличен проект на Николай Бекриев от ‘Анимационерите’, започнат като дуо с Даниел Петров от ‘Остава’.

В момента Николай Бекриев работи едновременно по два клипа, които ще бъдат към чисто новите ‘По облаците’ и Pepper and Salt, песни, които са по точно 3 минути и са точно това, от което се нуждаете, за да повярвате, че адекватно инди на български е мисия възможна. Те достигнаха до Indioteque и ще споделим някои впечатления:

‘и себе си обличам с вятърни мъгли…’

‘По облаците’ до известна степен е логично продължение на ‘Мега фон’ и ‘Помниш ли, когато умря’, но с още по-жизнено звучене, на което безкрайно много му отива да се носи по радиовълни и да бъде част от сетове – и затова със сигурност ще я чуете на наши партита в бъдеще. На второ слушане пък те замисля, че много рядко се получават толкова монолитно и завършено звучащи алтърнатив рок песни на български.

Pepper And Salt е като че ли на друга звукова крайност и показва Palma Minuta в далеч по-абстрактна светлина и форма. Това е по всяка вероятност и най-експерименталната песен на проекта до момента.

Дотук с подсказките, очакваме в близко бъдеще Николай да ги представи официално.

Досега записаното от Palma Minuta може да чуете в Soundcloud.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *