Николай Бекриев: Palma Minuta e един различен проект

Българското дуо Palma Minuta, съставено от китариста на Анимационерите Николай Бекриев и барабаниста на Остава Даниел Петров, е вече готово с новия си клип. Видеото към песента Помниш ли, когато умря ще бъде представено тази вечер от 20 ч. в Radio Cafe.

‘Най- интересното в този клип е, че той има две версии, като при големите групи‘, казва Николай Бекриев. ‘В момента е избрано режисьорското решение, което е много смело и вглъбено, без характерния за съвременните клипове динамичен монтаж. Отрязано ми е цялото пеене, а аз бах научил да пея цялата песен отзад напред, за да се получи и бях успял (естествено имах пищов).

Режисьор и оператор на клипа е Александър Крумов, работил с групата и по другите им видеа, а постпродукцията е дело на Стоян Чолаков. ‘(По време на снимките) карахме цяла вечер колела из нощна София, а Сашо снимаше от багажника на автомобил. На главите ни имаше специални лампи, които Сашо закрепи под дрехите ни, както и залепени светещи запалки по колелата ни.

С представянето на видеото, проектът, досега изцяло студиен и значително по-електронен от титулярните групи на двамата, ще премине в по-активна фаза и с повече живи изяви. ‘Palma Minuta e различен проект, той се състои само от двама изпълнители, както в студиото, така и на живо, за това и трудно се случи това раждане за сценично изпълнение, отне ни време. В него с Дани се изразяваме по-точно, защото не се съобразяваме с други музиканти, а е и по – лесно за осъществяван като сме само двама. Със сигурност за нас е най-важно да запишем още две песни, които са абсолютно готови (избрани от завършени четири), като интересното, е че вече имаме няколко покани отново да се появим на живо, за сега като съпорт. Има и едно много различно предложение за акустичен концерт.

Довечера в Radio Cafe групата ще подготви няколко изненади, въпреки че най-смелата им идея остава засега нереализирана. ‘Запазваме я за друг път, защото прогнозата за времето е лоша. Ще имате възможност да гледате клипа, а и изпълнението докато минавате случайно по Моста на влюбените на път за Евровизия. Също така преговаряме с изпълнител на много рядък инструмент да ни подкрепи – за да е различно и невиждано. Подготвили сме и друг интересен гост за едно от изпълненията.‘ За всеки дошъл в клуба ще има подарък – изглежда специален, ако съдим по последния статус на дуото във Facebook „01:03 – работим за вашите подаръци за 29.02.12, а вие спите ли?“.

Анимационерите, в чиито редици Бекриев е от самото начало, се събраха през миналата година за един-единствен концерт. ‘Имаме покана и отново обмисляме какво можем да направим, на мен лично ми е много интересно какво ще се получи.’

Повече от Palma Minuta може да чуете на профила им в Soundcloud.

Светослав Тодоров

Материалът е оригинално публикуван на dnevnik.bgВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *