New Music Releases #7

Естествено през тази седмица основното ни внимание е насочено към излизането на дебютния албум на супергрупата предвождана от Том Йорк – Atoms For Peace. Освен него в нея участват още Флий, Найджъл Годрич, Джоуи Варонкер и Мауро Рефоско. Групата се събира още през 2009 година, когато те правят тур на който свирят песните от албума на Том Йорк – The Eraser. Имайки предвид ангажиментите на музикантите с другите им проекти е напълно нормално че Amok излиза цели четири години по-късно. В добавка към албума, групата обяви и първите си фестивални изяви в Европа – Pohoda в Словакия, Exit в Сърбия и Melt! в Германия.

atoms-for-peace-album-225.2013

 

След толкова години в музиката, участие в една дузина групи и музикални проекти по един или друг начин, Johnny Marr най-сетне реши че е дошло време да издаде свой солов проект. The Messenger съдържа 12 трака, написани и продуцирани от самия Джони Мар и записани по време на престоите му в Манчестър и Берлин през последните години.

Johnny-Marr-The-Messenger

 

Autre Ne Veut е базирания в Бруклин проект на артиста Артър Ашин, който успява да намери в своята музика една страхотна интерпретация на осемдесетарско R&B с модерни поп елементи. За своят втори албум – Anxiety, той черпи вдъхновение от куп артисти, от Дейвид Бърн и Ани Ленъкс до Риана и Кейти Пери. Албумът вече започна да трупа позитивна критика, а вие все още можете да го чуете чрез новата платформа на Pitchfork – Advance.

7aaf07aa

 

Doldrums е проектът на кандският експериментален артист Ейрик Уудхед, който е познат в DIY сцената на Монреал и Торонто и със своите перформънси и видео арт инсталации. Lesser Evil е неговият дебютен албум, който идва след няколко EP издадени през канадския лейбъл Arbitus. Самият албум е записан изцяло на лаптоп, който Ейрик е взел назаем от своята добра приятелка Grimes. Тя пък от своя страна побърза да сложи Lesser Evil на върха на своята класация за албуми на 2012 година, може би не знаейки че продукцията която има на своя лаптоп ще види бял свят два-три месеца по-късно.

d14ee77c

 

И за финал се спираме на четвъртият албум на шведската банда Shout Out Louds. Той се казва Optica и е първата музика която чуваме от групата от 2010 година. Албумът съдържа 12 песни и излиза през Merge Records.

Shout-Out-Louds-OPTICA

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *