New Music Releases #4

Начело в класацията с албуми, които очакваме през седмицата, слагаме вторият албум на Unknown Mortal Orchestra, който се казва просто II. Още с появяването на първия сингъл от него Swim And Sleep (Like A Shark) групата загатна, че се е насочила към повече поп елементи в писането на песните. Което, както чухме във вторият албум на Tame Impala (група с която Unknown Mortal Orchestra често са сравнявани), понякога може да се окаже много успешен ход.

unkown-mortal-orchestra--e1349963561885Тази седмица се появява и нов албум от Grouper, ембиънт фолк проектът на американката Лиз Харис. Песните в него всъщност не са нови, а са записани през 2008 година, тогава когато се появява и най-успешната работа на Grouper до момента – Dragging a Dead Deer Up a Hill. Този албум получава своето преиздаване в същия ден в който излиза и новия The Man Who Died In His Boat – 4 февруари.

grouper_1359471458_crop_550x550

 

Pedestrian Verse се казва четвъртият албум на шотландската банда Frightened Rabbit, който също излиза тази седмица. Той e и първият, в който всички членове на групата се включват в писането на музиката, за разлика от предишните, където тази работа беше в ръцете на фронтмена Скот Хътчинсън, В албума има продукция от Лео Ейбрахамс, работил през годините с имена като Брайън Ино, Дейвид Бърн и Брет Андерсън.

frigh

Седмицата ще отбележи и излизането на десетия студиен албум на Eels. Той носи името Wonderful, Glorius и както своите предшественици е продуциран и написан от Марк Оливър  Еверет, който е мозъкът зад този дългогодишен проект. Новият албум ще бъде промотиран със световно турне, което започва на 14 февруари и ще продължи до края на април.

eels-Wonderful-Glorious-628

 

И за финал, нов албум от британската банда The Courteeners. Anna е трети албум на групата и според вокалиста Лиъм Фрей с него те поемат в различна музикална посока. Дали е така и в каква точно посока поема бандата можете да разберете и като чуете техният първи сингъл от албума – Lose Control.

Courteeners1

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *