New Music Releases #27

След като хубаво се наваканцувахме, посетихме този и онзи фестивал вече се връщаме към редовната ни програма. Тя в по-голямата си част включва писане на интересни статии на сайта ни и организиране на концерти. За второто повече ще си говорим утре с повече инфо около концерта на Bernays Propaganda и Repetitor. А що се отнася до първото, ето няколко добри албума които излязоха в последните две седмици.

Стартираме с дългоочакваният втори албум на електронната супер група Moderat. Триото съставено от Modeselektor и Apparat пожъна голям успех със своят дебют преди четири години и се превърна в едно от най-желаните за живи участия на концерти и фестивали. Новият албум носи простото заглавие II и е готов след шест месеца тежка работа в студио, за която неговите автори казват че дълго време не са виждали дневна светлина. Албумът отново експериментира и се опитва да навлезе в приликите и разликите между тримата, които в крайна сметка да дадат отражение в нещо ново и вълнуващото. Moderat се връщат и на фестивалната сцена, а през септември планират и голямо европейско турне.

Moderat_Cover_Digital-600x600

Един от пионерите на chillwaveWashed Out също се завръща със своят втори албум, който носи името Paracosm. Името на албума всъщност означава измислен фантастичен свят, такава каквато е Средната земя на Толкин или Нарния на Люис. Оттам идва и вдъхновението на Ернест Грийн, който чрез музиката си иска да изпрати хората които я слушат да избягат на едно такова имагинерно място. За тази цел той разширява и своята музикална палитра, като включва над 50 различни музикални инструмента, които да обогатят аранжиментите в Paracosm.

Print

Сега и малко внимание за един вълнуващ дебютен албум, който идва от лондонският проект Barbarossa. Зад това име стои британеца Джеймс Мате, който през последните години е по познат като част от лайв групите на Jose Gonzales и Johnny Flynn. Познат като акустичен музикант в своят солов проект той включва различни електронни инструменти, за да създаде интересна смесица от електроника, фолк и соул музика. Bloodlines е записан изцяло на аналогова апаратура, а самият Мате казва че се е опитал да се върне към корените, което сякаш е малко странно за един толкова електронен албум.

barbarossa

Нов албум и от австралийската псайхиделик банда Pond. Групата, включва членове на придобилата в последните години голяма популярност група Tame Impala и може би и точно затова излезе под прожекторите едва миналата година с албума си Beard, Wives, Denim. Всъщност Hobo Rocket е вече петият студиен албум на Pond. Той е мрачен и кратък, съдържащ едва седем трака, които предават енергията на групата от техните концертни изпълнения и по-специално през последните месеци в които те обикалят цял свят в подкрепа на предишният си албум.

pond-hobo-rocket

И за финал втори албум от американската банда Minks. Вдъхновението за Tides End идва най-вече от преместването на фронтмена на групата Сони Килфойл от Ню Йорк в източния край на Лонг Айлънд. Обграден от вода и от трите се страни, Сони се запасява с нужната енергия и записва новият материал. В завършването на албума се включва и електронния продуцент Марк Вербос, който пък се премества в Ню Йорк от Берлин, точно по това време. Крайният резултат в Tides End бележи завой от мрачния първи албум на Minks и показва новата посока на групата – поп албум, ориентирал се към най-доброто от синтпопа.

MINKS-Tides-End-COVER--720x719Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *