New Music Releases #26

Втората част от месец юли ни посреща с няколко дългоочаквани албуми. Първо се спираме на британското електронно дуо AlunaGeorge, които най-сетне са готови със своят дебютен албум. Той се казва Body Music и се появява близо година след пробива на Алуна и Джордж с тяхното първо EP – You Know You Like It. Едноименната песен от EP-то също е включена в новият албум, но с преработена версия. В него ще може да намерите и първият топ 40 хит на дуото – White Noise, който е в колаборация с Disclosure. Четиринадесетте песни в албума като цяло са комбинация от стари и нови тракове, а Body Music излиза през лейбъла Island Records. Новият албум можете да чуете на живо и на румънският фестивал Summer Well, където AlunaGeorge ще се изявят на първият ден.

alunageorge-body-music-album-cover-500x500

Продължаваме с още една банда от силната напоследък сцена в английският град Бирмингам. След страхотният дебютен албум на Peace In Love, сега и техните съграждани Swim Deep са готови със своето дебютно издание. Where The Heaven Are We е записван в края на 2012 и началото на 2013 година в студия в Лондон и Брюксел, заедно с продуцента Чарли Хюгал. Албумът съдържа 11 трака, сред които е и техният първи сингъл King City, който беше преиздаден наскоро заради излизането на албума.

swim deep album

След Англия се прехвърляме към любимата ни Швеция. Причината е излизането на дългоочаваният дебютен албум на шведското дрийм поп трио Postiljonen. Безспорно групата успява да генерира все повече внимание около себе си с всеки свой нов снигъл, който звучи по-добре от предишния. Съчетанието от меланхолията на други местни групи като Air France и The Embassy, заедно с експанзивния звук на M83, с който най-често е сравнявана групата е гаранцията за успех на Postiljonen. Албумът Skyer излиза през лейбъла Best Fit Recordings, който е доказал своят усет за добра музика от северните държави.

postiljonen-skyer

Кралете на нойз музиката, както често са оприличавани Fuck Buttons са готови със своят трети студиен албум, който се очертава и като най-шумният от всички досега. Slow Focus идва четири години след брилятният им албум Tarot Sport, от който бяха използвани две песни за церемонията по откриването на олимпийските игри в Лондон. Новият албум е и първият който дуото продуцират сами и който са записали изцяло в собствено си Space Mountain Studio.

Fuck-Buttons-Slow-Focus

За финал сме оставили новият албум на американският фолк колектив Edward Sharpe and the Magnetic Zeros. Едноименният им трети студиен албум съдържа дванадесет песни и излиза през лейбъла Rough Trade Records. За самите песни, вокалът и основна движеща сила зад проекта Алекс Ебърт казва: „Тези песни значат всичко за мен – това са най-суровите, най-освободените и най шумни неща, които сме правили досега“.

edward sharpeВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *