Документално и фикционално за Дейвид Боуи, Дейвид Линч, Editors, Села Сю

ravens

Вече е факт поредният филм, посветен на Дейвид Боуи, но в него фокусът не пада върху берлинския период или Ziggy Stardust – създателите са върнали лентата към периода му като ученик в гимназията ‘Рейвънс Ууд’. 6-минутният филм, заснет в училището и създаден съвместно с Университета по изкуства в Лондон и музея ‘Виктория и Албърт’, проследява по фикционален, абстрактен (и изключително красив) начин какво може би е минавало през фантазиите на Боуи.

David Bowie is…one of us може да се гледа в YouTube, а кой е в ролята на младия Боуи засега остава неизвестно.

Наскоро се появи и интересен документален филм за Дейвид Линч, който по-рано този месец издаде втория си албум The Big Dream. Видеото започва с негово гостуване в шоуто на американския водещ Чарли Роуз от 2000 г., в което той се описва като „свирещ на китара, но не китарист“. Във филма той определя композитора Анджело Бадаламенти, автор на музиката към голяма част от филмите му, като основно вдъхновение. Самият филм събира стари и нови интервюта на Дейвид Линч в контекста на музикалните му изяви, както и кадри от работата му в студиото по вдъхновения от блуса проект.

А в духа на предстоящия Spirit of Burgas ще припомним документалния филм на Editors за създаването на The Weight of Your Love, както и EPK за записването на дебютния и засега единствен албум на Села Сю, която ще застане на главната сцена на 28 юли.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *