New Music Releases #16

Рок ветераните Iggy and the Stooges са готови със своят пети студиен албум, идващ след близо шест години пауза. Ready To Die съдържа 11 трака, продуцирани от китариста на групата Джеймс Уилямсън, който се включва за първи път в записи на The Stooges след повторното си присъединяване към тях през 2009 година. Албумът е записан в Сан Франциско, като само вокалите на Iggy Pop са записани в Маями. Самата група определя албума като истинското продължение на култовият им албум от 1973 година – Raw Power, последен преди разпадането им.

Iggy-And-The-Stooges-Ready-To-Die-600x600

Американската банда !!! (Chk Chk Chk) също е готова със своят пети студиен албум, който ще се появи на 30 април през Warp Records. Thr!!!er е заглавието на албума, който в по-голяма си част е записан с барабаниста на SpoonДжим Ино, който оказва и сериозно влияние върху посоката му. Известни със своите енергични изпълнения на живо, групата досега сякаш се опитва да предаде в албумите си същият звук и от своите концерти, нещо което Ино променя изчиствайки стила на групата и карайки ги да експериментират с нови звуци и инструменти.

Chk-Chk-Chk1

Alessi’s Ark е музикалният проект на младата британка Алеси Лоран-Марк, която едва на 22 години е вече готова със своят трети студиен албум. The Still Life ще се появи на пазара през лейбъла Bella Union и съдържа 13 трака, които според самата изпълнителка са обединени от две основни теми – природата и любовта. Албумът е продуциран и записан от Алеси и продуцентът Анди Льомастър в студиото му в малкото американско градче Атина, Джорджия.

Alessis-Ark-The-Still-LIfe-450x450__85849_zoom

Канадската гаражна банда Dead Ghosts също издава нов албум през седмицата. Can’t Get No е албум в който песните са за раздели и разочарования, споделя самата група, като бърза да сподели че самият албум със сигурност не е разочарования. Албумът е записан и продуциран от бандата в различни домове, барове и мазета в родния им Ванкувър. Звукът е по-изчистен, а промяната в начина на записване го прави по-истински и в отражение с това което се случва в живота на момчетата от Dead Ghosts.

deadghosts_cantgetno-575x575

Beacon са електронно музикално дуо, което се състои от Томас Мъларни и Джейкъб Госет, които са базирани в Бруклин. През изминалата година те издадоха две EP-та, които направиха впечетление с минималистичните и повлияни от R&B инструментали. Сега за своят дебютен албум, момчета продължават да разботят върху основата от миналата година, но този път експериментират и с нови инструменти, които разнообразяват музикалната палитра на Beacon. The Ways We Separate излиза на 30 април през Ghostly International.

Stream-Beacon-The-Ways-We-Are-SeparateВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *