Best Videos Of The Week #16

Започваме седмичния ни преглед на най-добрите видеоклипове от седмицата с новото видео на сестринското дуо Cocorosie. Бианка и Сиера се завръщат на музикалната сцена с нов албум в края на май, който ще излезе през лейбъла City Slang. Той се казва Tales of a GrassWidow и според малкото информация която има за него е повлиян от феминистката мисия, която групата има. Новото видео е към песента After The Afterlife и е режисирано от Майк Басич, като накрая двете сестри сами са направили последните редакции. Самото видео представлява поглед през псайхеделичната призма на двете момичета и включва кадри от родния щат на Бианка – Хавай.

Канадската банда Young Galaxy продължава традицията си да издава албум на всеки две години. Четвъртият им албум, който носи името Ultramarine се появи на пазара в началото на седмицата. Негов продуцент е едната половина от бившето вече шведско дуо StudioДан Лисвик, като самият албум е бил записан в родният му Гьотеборг. Лисвик е работил с групата и по техният предишен албум Shapeshifting, който се радваше на отлични отзиви. В деня на излизането на албума, групата пусна и видеото към песента Pretty Boy, което е режисирано от Люк Маккъчан.

Норвежката поп принцеса Annie се завръща с нова музика след близо тригодишна пауза. В началото на другата седмица тя ще издаде новият си сингъл, който се казва Tube Stops and Lonely Hearts. Песента е емоционален трибют към рейв сцената от деведесетте години и по-специално личните преживявания на певицата на някои от тези партита. В допълнение към това стана ясно че Annie е работила и с норвежкия артист Ралф Майерс, като резултатът е сингъла Take a Look at the World, който ще се появи в предстоящият албум на норвежеца.

И още едно завръщане, този път от испанската банда Crystal Fighters. Те вече са готови със своят втори албум Cave Rave, който трябва да се появи на пазара на 27 май. Песните в албума са написани в провинциалната част на Баската провинция, от която групата черпи вдъхновение и за своят първи албум. Прекрасното първо видео от Cave Rave също е вече факт и то е към песента You & I, режисирано от Елиот Селърс.

Тази седмица се появи и третото видео от последният албум на Crystal Castles III. То е към песента Affection и включва кадри от концерти на дуото в Южна Америка. Повечето от тях за заснети от Итън Кат и барабаниста на дуото Крис Чартланд, а след това са сглобени от режисьора Стивън Агню, работил и по видеото към Sad Eyes. Видеото би трябвало да даде и добра представа на феновете на Crystal Castles за това какво могат да очакват на някоя от над четиридесетте дати, които им предстоят през следващите няколко месеца.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *