New Music Releases #10

Стартираме седмицата с един дългоочакван дебютен албум. Лондонското трио Daughter стартира като солов проект на Елена Тонра през 2010-та, към който година по-късно се присъединяват нейните приятели Игор и Реми. Следва излизането на брилянтната им песен Youth, групата получава нужната им популярност, която им дава договор с популярният лейбъл 4AD. If You Leave включва 10 трака, някои от тях познати от предишните две EP-та на триото, като по работата за албума освен тримата членове на Daughter се включва и известният продуцент Родхайд Макдоналд (The XX, Adele).

Daughter-If-You-Leave-Artwork

Продължаваме с една група, която не беше издавала нова продукция от 2002-ра година и чиито фенове сякаш вече бяха загубили надежда за нов албум. Става дума за Suede, които се завръщат на музикалната сцена с техният шести албум Bloodsports. Албумът е записан през 2012-та година заедно с продуцента Ед Бътлър, който е работил с групата по първите им три албума. За Bloodsports, фронтменът на групата Брет Андерсън казва, че е може би най-трудният, но в същото време и най-задоволяващият албум, който групата е правила досега. За музикалната критика той е безсъмнено едно завръщане към най-добрата форма на Suede.

Suede-Bloodsports.jpg

Днес на пазара се появява и дебютният албум на Deptford Goth, един проект на британският артист Даниел Уулхаус. Самият той описва своята музика като стояща някъде между реалното и синтетичното, критиката смята, че тя е комбинация от R&B и dubstep, а публиката вижда в нея близки точки с работата на James Blake и The XX. Life After Defo обаче не се опитва да копира, напротив той е много личен албум, който създава една специфична меланхолия, която завладява слушателя още с първите звуци от него.

deptford-goth-album

Тази седмица се появява и седмият студиен албум на Black Rebel Motorcycle Club. Песните в Specter At The Feast са повлияни от загубата на Майкъл Бийн (баща на басиста на групата Робърт Левон Бийн) и човек, за който групата често споделя, че е техен четвърти член. По-голямата част от песните в албума са записани в студиото на Дейв Грол в Лос Анджелис. За тях Робърт Левон Бийн казва, че са върнали към живот групата и са им дали нещо като втори шанс в музиката.

brmcspecter

The Chronicles Of Marnia пък е четвъртият албум на американката Marnie Stern, който също се появява на пазара тази седмица. За своят нов проект Стърн се фокусира повече върху своите вокали, отколкото върху китарата, която вече и е спечелила славата на един от най-добрите китаристи в момента.За Marnie Stern това е поредната музикална трансформация, нещо което не е новина за нейните фенове, които със сигурност за забелязали разликите между втория и третият й албум от 2010-та година.

marnie-stern-chronicles-of-marnia-608x608Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *