На следващата страница

hitme2

Новата рубрика на Indioteque ще събира периодично някои от появявалите се наскоро интересни анализи, интервюта и есета, свързани с музиката. А тя както знаем е често много повече от това, което показва на повърхността.

Както вече ентусиазирано сме информирали, Dirty Beaches, който миналата есен гостува за разпродаден концерт в София по покана на Indioteque и “Аларма Пънк Джаз Фест”, има нов албум, двоен и още по-странен от предишния. Drifters/Love Is The Devil е един от онези албуми, които може да опишем като саундтрак към филм, който не съществува, а ако го имаше, щеше да е някъде във вселената на Дейвид Линч, скандинавските зими или южнокорейските кървища. Творбата, която отбелязва и пореден жанров завой за Алекс Хунтай, е подробно разкостена от Мартин Дъглас за MTV Hive.

Stereogum пък са си поставили за цел да подредят десетте най-добри песни на Suede. И ако това е почти невъзможно да се случи без спорове, то вероятно има малко съмнение, че новият им албум Bloodsports е сред най-свежите заглавия на годината. Ако сте пропуснали, може да хвърлите поглед и към прекрасното видео на третия сингъл от него – Hit Me.

Mental Architects, най-пробивната българска група в момента, издадоха на винил миналогодишния си албум Celebrations чрез датския лейбъл Subsuburban. Пред Stereofox мат-рок триото разказва повече около изданието и пътя си досега. Ако пък сте достатъчно бързи, може да сте сред 5-те, които имат опцията да изтеглят композициите безплатно. Повече около Mental Architects, които подготвят и ново видео, може да научите и от интервютата (1 + 1), които са давали за Indioteque.

А на висящият от години въпроси за новото поколение в музиката и колко точно надолу вървя индустрията размишлява шведската музикантка и композиторка Хелиън Линдвал на страниците на “Гардиън”.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *