Mellow Music Festival

 

Както вече сте забелязали, едно от основните неща, с които сме се нагърбили в този сайт е да ви даваме информация за предстоящи концерти, или репортажи от вече изминали такива. Също така сигурно сте забелязали, че досега нямахме подобни предложения от България (с изключение на концерта, в който самите ние участвахме организационно). За този факт нямаме вина, а причините сме ги дъвкали хиляди пъти, така че стига оплаквания, идва лято, повечето от вас ще отидат по големите фестивали в Европа, а впечетленията от тях ще намерите тук. Но преди да хванем пътя за поредния концертен трип, има едно събитие, което заслужава нашето внимание, даже нещо повече, да станем на крака и да аплодираме хората, които са отговорни за неговото съществуване.

Mellow Music Festival са трите думи, които сигурен съм ще чувате доста често през следващите дни, а сигурно и месеци. Фестивалът е тридневен и събира толкова цветен и различен като стил подбор от музиканти, че и най-изявените музикални капацитети ще се затруднят с тяхното определение. Накратко, музиката е електронна, и както казах вече, простира се в почти всички нейни под-стилове, за които сте чували. И все пак има и няколко неща, които обединяват артистите, които ще се включат във фестивала. Те не са познатите и вече безумно изтъркали се диджеи и групи, които обикалят нашата страна,  и също така всички те са смели музиканти, които не се страхуват да излязат от вече определените рамки в музиката.

Другата много важна особеност, на която трябва да се обърне внимание са сцените на Mellow Music Festival. Те са две, едната Mellow Open е дневна и ще бъде сред природата, на езерото с лилиите в Борисовата градина, като тя ще ни радва от 18:00 до 22:00 и на всичкото отгоре е напълно безплатна. Втората е Mellow Night и ще отваря врати от 22:30 до малките часове на нощта, като тя ще се намира в Интер Експо Център, и за нея организаторите ще осигурят безплатен транспорт от безплатната до нощната сцена. Нощната сцена е платена, а билетът за нея е 40 лева за трите дни (на предварителна продажба) и 50 лева за трите дни (на място). Което си е направо смешна цена за количеството качествена музика, което ще имаме възможност да чуем през тези три дни. Така че съветът ми е да се освободите от всякакви странични занимания между 27 и 29 май, и да не пропуснете нито минутка от това СЪБИТИЕ, защото възможността да съжалявате е точно толкова голяма, колкото голямо е вълнението ми в момента (както вече сте забелязали ).

Ето и няколко лични предпочитания от програмата на фестивала:

WhoMadeWho (http://www.myspace.com/whomadewhomusic) 28.05 – Mellow Night

The Phenomenal Handclap Band (http://www.myspace.com/phenomenalhandclap) 27.05 – Mellow Night

Elektro Guzzi (http://www.myspace.com/elektroguzzi) 29.05 – Mellow Open

Jahcoozi (http://www.myspace.com/jahcoozi) 27.05 – Mellow Night

Fontan (http://www.myspace.com/fntn) 28.05 – Mellow Open

……. и така натаък. Общо взето разлика в силата на програмата между безплатна и нощна сцена няма, и със сигурност и другите имена, които не съм споменал ще вземат подобаващо им се внимание. И не на последно място, обърнетe внимание на българите, които също така напълно равностойно като присъствие и като качество ще се включат във фестивала. Защото за разлика от останалите български музикални ‘ звезди ‘, те не се оплакват, намират начини да популяризират своята музика, макар и по-често в чужбина, където понякога са и по-популярни отколкото тук. И вместо да мрънкат за какво ли не, правят хубава музика и ще е срамота да не им се порадваме на живо … сигурен съм и самите те не са по-малко ентусиазирани около този фестивал.

Всякаква друга информация, която ви е нужна за Mellow Music Festival, може да намерите на официалния сайт на събитието: http://mellowfestival.com

Явор Йорданов (Specta)

 

 One comment on “Mellow Music Festival

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *