Пост-рок вълната започва: Khuda в София и Пловдив

Британското пост-рок дуо Khuda ще представи новия си албум в София и Пловдив, като първият от двата им концерта в България е тази вечер.

Събитието в столичния клуб The Box е първото от серията концерти, които организираторите от Post-Rock Bulgaria планират до края на годината.

Post-Rock Bulgaria започва и се развива във Facebook, като в началото целта е просто да се обсъжда и споделя повече музика от този жанр. „Всичко се случва заради тези 330 (в момента) много интересни човека. Всеки един от тях се интересува от иновативна музика, която избягва стандартните изразни средства„, разказва Максим Стоименов, един от организаторите и също така част от групата Mental Architects, която ще подгрява тазвечершния концерт. „Идеята дойде от желанието ни да се зарадваме взаимно с концерти, които наистина значат нещо за нас. Също така ни се ще и да вкараме последователност в развитието на клубната сцена у нас , като се опитаме да я приобщим, поне малко, към европейската.

Това, че концертите, които те представят пред българската публика, са на групи, които не са широко известни в страната, не притеснява организаторите.

Всяко едно начинание в България трябва да се започва с малки стъпки, за да може да се осигури бавен, но сигурен растеж„, казва Стоименов, с когото ви срещнахме и по повод последното издание на групата му. „Подобно нещо се е случило в Румъния. Всичко е започнало с малки концерти преди 2-3 години, но сега публиката е много по-широка и е възможно да се организира концерт на God Is An Astronaut пред 800 души. Нещо, което е немислимо за нашия мащаб в момента.“

До края на годината под знака на Post-Rock Bulgaria ще гостуват още 1000 Mods от Гърция (1 октомври), Rosa Parks от Унгария (19 октомври), Talbot от Естония (1 ноември) и Tides from Nebula от Полша (19 ноември).

Освен по предстоящите събития, той продължава работа и по новия проект на Mental Architects, които по-рано тази година издадоха миниалбума Patience, Communication, Understanding, Go. „В края септември ще сме приключили напълно със записите, които ще изпратим да се смесват през октомври. Надяваме се да приключим напълно с продукцията до края на годината и да издадем готовия албум в началото на февруари.

Входът за тазвечершното събитие в The Box е 7 лв. То започва в 19 ч.

На следващата вечер, 29 септември, Khuda ще свирят в клуб Stage 51. Вторият им концерт в страната е иницииран от Аларма Пънк Джаз Фест, а билетът е на цена 8 лв.

Светослав Тодоров (The Fein)Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *