Hugo Race & The True Spirit – The Spirit

hugothespirit

Хюго Рейс е един от онези автентични поети с китара – и като че ли евтино направените обложки и клипове свидетелстват за липсата на излишна суета. В тази си роля вместо постоянни експерименти в различни жанрове, той е предначертал собствена посока, в която дълбае и надгражда.

Ако сте го слушали преди, то е твърде възможно да сте имали усещането, че повечето песни са като написани по пустинни шосета на китара, стояща в багажника на старата му кола. Новият албум Elevate My Love също носи подобна атмосфера. Като че ли от песен на песен пътуваме с Хюго Рейс, чиято криволичеща кариера преминава през Nick Cave & The Bad Seeds в Австралия, а после из разностранни групи и проекти във Великобритания, Германия, Чехия, Италия. Интересно е как това се отразява на музиката – едновременно баладична, но в движение.

И като че ли подходяща както за разхождане със слушалките на смартфона, така и за слушане вкъщи – със сигурност Хюго Рейс ще ви препоръча това да стане нощем и на винил. Дори и меланхолията в един момент да дойде в повече, дайте й шанс – най-приятните изненадите в The Spirit са във втората част.

Хюго Рейс гостува отново по покана на Аларма, като оградете на календара 11 и 13 юни (София и Пловдив).

Предишният път той посети България с проекта Hugo Race Fatalists, а актуалният албум е под името на Hugo Race & The True Spirit.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *