Представяме ви Flioffy

След Котки под коли на концерта на No Age и Handsome Furs, утрешното гостуване на Jeniferever в Дом на киното ще бъде възможност да се запознаете с друга нова и обещаваща българска формация. Това са Flioffy, един нестандартен проект на Мартин Луканов и Цветомира Георгиева или поне достатъчно нестандартен, след като е можел да се казва и Unicorn’s Magic Mouse. Повече около историята и музиката им може да научите от Мартин:

Flioffy:

Членовете сме аз, Mартин Луканов (laptop, ipod, walkman, no-input mixing board, пиано) и Цветомира Борисова (laptop, iPad, цигулка + tunebug vibe). Аз свиря на пиано от малък, също съм свирил на китара в групите Electric Dragon (electro punk) и BDQ (punk/scum rock). От около 4 години се занимавам почти изцяло с нойз музика, основно с проекта си gokkun (harsh noise), с който съм правил две двумесечни турнета в Европа. Също свиря в mother spit (drone noise), който е заедно с mytrip. Освен това мастерирам музика (основно noise и ambient). Цветомира е свирила няколко години на цигулка, но досега не е участвала в други проекти. Групата е създадена скоро, около месец преди третия ембиънт фест, който се проведе преди няколко седмици.

Музиката:

Не ме бива много в определянето на музика, музикалните си влияния и подобни неща. Също не съм напълно сигурен дали музиката ни се доближава до ембиънта, най-вероятно има някакви влияния от този стил, най-вече от хора като William Basinski, заради свръх меланхоличната атмосфера и loop-овете, които създава, но също и от много други музикални стилове. Истината е, че никой от нас не слуша ambient.

Името:

То бе измислено от Цветомира, защото не ме бива в създаването на имена и също не са нещо особено важно за мен. Почти сигурен съм, чe има връзка с „lo-fi“, но също звучи забавно и cute. Изборът бе между него и unicorn’s magic mouse.

Бъдещето:

Може би скоро ще издадем сплит с mytrip с концерта си от ембиънт феста на двойна аудио касета. Също в момента работим над музиката за стотното издание на българския нойз нетлейбъл ABANDONMENT. То ще бъде колаборация между нас и mytrip, но в него нашата част от музиката ще бъде повече смесица между постминимализъм и musique concrete. Също най-вероятно през септември ще имаме няколко концерта.

Светослав Тодоров (The Fein)Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *