Best Videos Of The Week #25

Започваме и тази седмица с припомняне на някой от най-интересните клипове от изминалата. Стартираме с неизчерпаемата откъм таланти скандинавска сцена и по-специално с шведската група Postiljonen. С първите си два сингъла Supreme и On The Run триото успя да привлече интереса на фенове и критика и сравненията с имена като M83 и Washed Out не закъсняха. Паралелите с M83 са особено силни в новото видео на шведите към техният трети сингъл Atlantis. То е дело на режисьора Ty Olson, който е работил и по другите два клипа на Postiljonen. Дебютният албум на групата Skyer излиза на световният пазар след точно една седмица през лейбъла Best Fit Recordings.

Продължаваме с нов сингъл от британеца Джеймс Чапмън, известен повече с музикалният си псевдоним Maps. А.М.А. e първият сингъл от новият трети албум на изпълнителя Vicissitude. Видеото към сингъла е заснето в Испания от режисьора Алън Масферър. Според всеобщото мнение на критиката Vicissitude е най-добрата работа до момента на Maps. По-голямата част от албума отново е записвана в дома на Чапмън, а миксирането е поверено на Кен Томас (M83, Sugarcubes, Sigur Ros) и Джолеон Томас.

Един артист, който следим от самото начало на нейната кариера е шведската изпълнителка Elliphant. Сега отбелязваме нова стъпка в кариерата и с първи сингъл за новият и лейбъл Kemosabe Records. Music is Life идва и със свое видео заснето в столицата на Ямайка – Кингстън. Както ще се убедите от звученето на сингъла, в който се включва и реге изпълнителя Ras Fraser Jr., това определено е най-подходящото място за видеото. Elliphant често е сравнявана с имена като M.I.A., Icona Pop и Diplo, а дали ще достигне и до тяхното ниво на популярност ще разберем съвсем скоро, защото работата по нейният дебютен албум е към края си.

На 27 август ще се появи и първият албум на шотландските инди звезди Franz Ferdinand от цели четири години насам. Right Thoughts, Right Words, Right Action е четвърти студиен албум на групата и ще се появи през лейбъла Domino Records. Вече имаме и видео към първият сингъл от албума Right Action, който е продуциран от Джо Годдард и Алексис Тейлър от Hot Chip. Клипът е режисиран от Йонас Олсон, който е отговорен и за видеото към един от първите хитове на групата Take Me Out.

За финал оставяме и едно ново видео от британската банда Manic Street Preachers. То е към първият сингъл от предстоящият им единадесети албум Rewind The Film, който ще се появи на пазара на 16 септември. В едноименният сингъл се включват и вокали на Richard Hawley, който освен успешната си солова кариера беше за кратко и част от Pulp. Manic Street Preachers пък обявиха че заедно с този албум, групата е записала и втори, който трябва да се появи някъде в началото на 2014 година.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *