На следващата страница (15.07.13)

Представяме ви част от интересните заглавия и теми в музикалната преса през изминалите дни, а очаквано фокусът ни е към актуалните издания на инди и алтърнатив сцената.

Bloc Party, които част от вас видяха на Exit миналата седмица, подготвят издаването на миниалбума The Nextwave Sessions, а след появата му на 12 август те планират излизат в творческа пауза, която ще продължи поне година. Пред The Guardian вокалистът Келе Окереке, напоследък колумнист в изданието, намеква за причините и обяснява защо следващото, което ще чуем от него, ще е по-скоро свързано с книга, отколкото с втори соло албум.

През уикенда в The Guardian се появи още един доста интересен материал, свързан с гей и би артистите на рап сцената в момента.

В края на миналата и началото на тази година името на френския проект Lescop може да ви е попадало, а това е обяснимо, като се има предвид колко добър е дебютният му едноименен албум. Пред The Quietus 34-годишният Матю Пъдюпен разказва повече около историята си, подписването с лейбъла Pop Noire на други обещаващи дебютанти, Savages, както и защо той предпочита да пее на френски в този толкова англицизиран свят. А по повода припомняме 9-минутното видео към La Nuit Americaine. Можете да се отправите и към Wikipedia, за да разберете какво всъщност означава заглавието.

Какво се крие в ума и мазето на Нийл Тенънт от Pet Shop Boys? Popjustice хвърля поглед към това с обширното си интервю с вокалиста на дуото, което в края на миналата седмица издаде дванадесетия си албум Electric. Той се появява само година след сравнително баладичния Elysium, а новият проект, независимо издаден чрез лейбъла Kobalt, често е описван като ‘завръщането им на дансинга’. Можете да проверите дали това е така на http://petshopboys.co.uk/ , където всички песни от Electric могат да бъдат чути безплатно. Сред тях са и двата сингъла Axis и Vocal, чието видео пък припомня рейв културата:

Както може би знаете, Placebo най-сетне са готови с новия си албум Loud Like Love, който се очаква на 16 септември. Вече е онлайн първият сингъл от него, обръщаща един критичен поглед към света на социалните мрежи Too Many Friends, а буквално часове след излизането й се появи и кавър от тепърва набиращия скорост изпълнител Едо Спаркс. Неговата версия има почти половината от ротациите в YouTube, които има оригинала, а самото звучене на кавъра замисля, че той няма да е последното нещо, което ще чуем от Едо Спаркс:Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *