Best Videos Of The Week #22

Стартираме седмицата като си припомняме кои бяха клиповете които ни впечетлиха през миналата седмица. А селекцията както ще се убедите е меко казано еклектична.

Започваме с ливърпулската петорка Outfit, които са готови с първо видео от дебютният им албум. За клипът към песента I Want What’s Best те са направили кратък документален филм за един ден от живота на един от любимите им ливърпулски стрийт артисти, който се казва John A. Албумът им Performance ще се появи на пазара на 11 август, а интересното за него е че е записван в различни празни апартаменти и е продуциран от самата група.

Продължаваме и с първото истинско видео на Chloe Howl, както се изразява самата тя. С издаването на първото си EP – Rumour EP, тя пусна клипове и към трите песни от него, но сега е готова с официалното видео към песента No Strings. Причината за новото видео е и излизането на песента като сингъл през лейбъла Columbia на 5 август. Младото британско поп откритие ще направи и дебют във фестивалния сезон с няколко участия, сред които е и дата за големия Wireless Festival в Лондон.

Британското електронно дуо Fuck Buttons е готово със своят трети албум Slow Focus, който ще се появи на бял свят на 22 юли. Той е и първият, който Андрю и Бенджамин продуцират сами. За първото видео от него те са избрали песента The Red Wing, която са редуцирали до триминутен едит. Минималистичното видео към песента е режисирано от Андрю, който освен музиката, явно има голям интерес и към визуалното изкуство.

Канадската пост-хардкор банда Metz пуснаха през седмицата видео към един от най-силните тракове от техният едноименен дебют, появил се през миналата година. За видеото към песента Get Off, групата е ползвала услугите на Chad VanGaleen, който също е част от техният лейбъл Sub Pop. Анимираното видео, наподобява комикс история, която ни разказва съдбата на извънземно създание което наподобява нещо средно между делфин и куче.

И за финал, видео от The Postal Service, които продължават тяхното реюниън турне през лятото с десетина дати в Щатите. Клипът към A Tattered Line of String е режисиран от AB/CD/CD. Песента е един от новите записи в преиздаденият единствен албум на групата Give Up от 2003 година. Годишнината от албума беше повод за събирането на проекта и последвалото турне, което вече мина през Европа.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *