New Music Releases #24

Стартираме тази седмица с дебютният албум на една от големите надежди в британската поп музика. Tom Odell вече попадна в престижния списък на BBC Sound of 2013 и спечели наградата на критиката на BRITs (награда дадена преди това на имена като Adele и Florence and the Machine). Сега за младият изпълнител дойде и времето да покаже защо се хвърлят и толкова надежди за него. Дебютният му албум се казва Long Way Down и е продуциран от самия Tom Odell. Това е и негово първо издание за мейджър лейбъл в лицето на Columbia Records. Едно от нещата с които албумът влезе в медиите напоследък е и ужасното ревю което списанието NME даде за него. Нулевата им оценка предизвика реакцията на бащата на Odell, който пусна гневно оплакване в редакцията на NME.

inline-images-1

 

Две години след излизането на прекрасният Dye It Blonde, американската банда Smith Westerns са готови и с неговият наследник. Третият албум на групата се казва Soft Will и ще излезе през лейбъла Mom+Pop. Албумът се появява с две седмици закъснение, след като датата на издаването беше изместена, а според критиката той бележи израстване в звученето на бандата. Продуцент на Soft Will е Крис Коади, който освен предния албум на Smith Westerns е работил напоследък и по албумите на Beach House, Yeah Yeah Yeahs и TV on the Radio.

20130624__story_28521f2b-afe5-4368-8a55-2386dc15c4e3~p1

Чилийско-немският продуцент Matias Aguayo вече е готов със своят трети студиен албум. The Visitor се появява тази седмица през собственият му лейбъл Comeme. Албумът до голяма степен е отборна работа, заедно с един куп артисти от лейбъла в лицето на Philipp Gorbachev, Daniel Maloso, Alejandro Paz и Ana Helder. Миксирането на The Visitor е поверено на Deadbeat, а самият албум е бил записван в продължение на пет години на много различни места по света – Аржентина, Мексико, Колумбия, Германия и Франция.

0880319622526

London Grammar са едно от имената, които все по-често споменаваме, а още от появяването на първият им трак Hey Now (над 1,5 милиона слушания в soundcloud) популярността им по света расте лавинообразно. Сега триото издава и своето първо EP в Америка през лейбъла Columbia Records. Разликата с европейското издание е включването в него на последният им сингъл Wasting My Young Years. В Metal & Dust EP освен едноименната песен е включена и спомената по-горе Hey Now.

London-Grammar-Metal-Dust

За финал ще споменем и излизането на ново EP от един от двигателите на британския колектив Hot ChipJoe Goddard. Изданието ще се появи през лейбъла Greco-Roman, на който Joe е един от създателите. Taking Over включва колаборации с Boris Dlugosch и Mara Carlyle. Според Joe Goddard краткото му описание може да бъде: „опит да накараме синтезаторите да звучат добре“.

safe_imageВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *