Best Videos Of The Week #13

Стартираме прегледа на клиповете от седмицата с ново видео от Cat Power. То е към още един прекрасен трак от последният и албум Sun. Видеото към Manhattan е ко-режисирано от самата Шан Маршъл и Грег Хънт и включва снимки от една обиколка на изпълнителката из Ню Йорк. Заедно с новото си видео Cat Power обяви и нови дата за отложеното и по-рано през годината световно турне.

Majical Cloudz е поредният силен електронен проект, който идва от Канада през последните няколко години. Той започва повече като солов проект на Девон Уелш, към който през февруари 2012 се присъединява (в продуцирането и живите участия) артистът Матю Отто. По-рано през годината дуото подписа договор с големия американски лейбъл Matador, през който на 27 май ще излезе техният дебютен албум Impersonator. Новото видео на Majical Cloudz е към песента Childhood’s End и е режисирано от Емили Каи Бок. Главен герой в него е Кенет Уелш – артист познат най-вече от участието си в сериала Туин Пийкс, който освен това е и баща на Девон.

И още един артист, който прави премиера на страниците на нашия сайт. Това е младата британска изпълнителка и продуцентка Лайла Фой, известна повече като WALL. Под този псевдоним младата британска издаде своето първо EP в началото на тази седмица и според общото мнение на критиката, големите успехи на WALL тепърва предстоят. Комбинацията от мекия вокал на Лайла с леката и минималистична електроника е без съмнение печеливша. Това можете да се убедите най-добре като чуете и видите последното и видео към песента Shoestring.

Сигурен съм че ви се е случвало доста често да харесате толкова много една песен, че да ви се иска тя да не свършва толкова бързо. 2 минути и 44 секунди са твърде малко време за страхотната нова песен на Still Corners, която носи името Berlin Lovers. Донякъде за успокоение е факта че не остава твърде много време до излизането на новия албум на лондонското дуо. Strange Pleasures излиза на 6 май през лейбъла Sub Pop, а дотогава ни остава да натискаме replay.

И за финал едно страхотно видео от Liars. Една група, която не спира да изненадва със своя разнообразен звук, доказателство за което беше и техният миналогодишен албум WIXIW. Последното видео от него е към песента The Exact Color Of Doubt и е режисирано от Маркъс Вамбсганс. За направата на клипа той използва хакнат Кинект сензор, с който сканира телата на членовете на групата. Резултатът както можете да видите е доста впечетляващ,Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *