Bernays Propaganda в София и 2 години Indioteque [05.11.2010]

 

Indioteque is back! След кратката лятна почивка отново сме тук и сме по-ентусиазирани от всякога. Причината за това е, че с гордост вече можем да обявим втория организиран от нас концерт в историята ни, който ще се случи в синхрон с втората годишнината от основаването на проекта ни.

След страхотния концерт на сръбската банда Repetitor, който организирахме през май, сега ви представяме още една вълнуваща група от нашите ширини – македонците от Bernays Propaganda . Концертът ще се състои на 5 ноември в столичния клуб ‘Backstage’, а ето и няколко думи за самите тях.

Bernays Propaganda са Кристина Горовска (вокали) , Васко Атанасовски (китара) , Джано Куч (барабани) и Ненад Трифуновски (бас китара) . Групата идва от Скопие и сама описва стила си като комбинация от танцувален newwave и post-punk , като сред групите, които са им повлияли през годините си личат имената  на Joy Division, Fugazi, Gang Of Four, LCD Soundsystem, The Gossip  и Sonic Youth. Към тази комбинация можем да прибавим и социалните текстове и идеи, които очарователната вокалистка Кристина разпръсква от сцената. Всичко това представено с невероятна енергия и позитивизъм от една група, която определено обича да е на сцената и само през тази година има над 50 концерта в различни локации из Европа. Това обаче в никакъв случай не означава, че македонците скучаят в студиото. През 2008 година те издават своето първо едноименно EP , и биват включени в многобройни компилации от Москва до Скопие. Следващата година през април логично идва и първия албум , който издават през лейбъла ‘Moonlee Records’ и носи името ‘Happiness Machine‘ . Албумът е приет позитивно от критиката и следват няколко месеца на промотиране, сред които и концерти в София (Аларма Пънк-Джаз Фест) и Пловдив, както и участие на летния ни фестивал ‘Spirit Of Burgas‘ . И точно когато си мислим, че от безкрайните турове и концерти на Bernays Propaganda не им е останало време за нови записи, през май тази година излиза и актуалният им албум ‘My Personal Holiday‘.

Няма съмнение, че Bernays Propaganda са група, която не обича да бездейства, а и има какво да каже на своята публика. За да се убедите в това ви чакаме на 5 ноември в клуб ‘Backstage’ за още една вечер изпълнена с позитивна енергия и с музиката, която всички обичаме. Входът за концерта е 10 лева , а за перфектната подгрявка ще се погрижат диджеите на Indioteque.

Събитието ще съвпадне и с двугодишнината на нашия проект.

Повече на:

http://www.myspace.com/bernayspropaganda

https://indioteque.com/

Facebook

Last.fmВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *