Новини около концерта на Bernays Propaganda в София!

Готови сме да ви представим още информация и новини около основните действащи лица на 4-ти ноември! Кликнете върху заглавието и ще разберете повече около концерта на Bernays Propaganda в София, коя българска група ще се включи в събитието, отбелязващо нашата двугодишнина и точните цени на билетите. В следващите редове ще намерите и много музика за свободен даунлоуд, за която обаче си струва човек да отдели от парите си.

На 4-ти ноември македонската група Bernays Propaganda ще ни представи в Строежа енергичната си смесица от алтернативен рок и танцувален пост-пънк, неподсказващ хардкор корените им. И това придружено с концептуални и острополитически текстове, изпяти предимно на родния им език. Провокацията в музиката на събралите се едва преди три години Кристина Горовска (вокали), Васко Атанасоски (китара), Джано Куч (барабани) и Ненад Трифуновски (бас) не е случайна и тя води началото си от името им: те се кръщават на американския пионер на обществената манипулация Едуард Бърнейс и неговата идеалогическа книга Пропаганда. Това ще е поредно участие на скопската група след концерта им в Пловдив през 2009-та и участията им на Аларма Пънк Джаз Фест и Spirit of Burgas (пред погледа на изненадания Били Гулд от Faith No More), когато те представяха дебюта си Happiness Machines.

Концертът в София е част от тяхното обширно европейско турне в подкрепа на втория им албум My Personal Holiday, получил позитивни отзиви от критиката дори и отвъд Атлантическия океан. Предоставяме ви за свободно сваляне цели три песни от него:

Намести фризура и гладувай

My Personal Holiday

Булдозер

Ще ви разкрием и коя ще е групата, с която ударно ще започне вечерта. Това са Macrophone, една от обещаващите български формации в момента, а дебютният албум Contact For a Contract предстои да се появи след четиригодишен труд и е с потенциала да се превърне в една от най-добрите български албуми от много години насам. Преди време ви представихме песента им Numbers, а ако сте пропуснали да я чуете, не се колебайте да го направите. На живо може да бъде усетено и най-добре разнообразието в музиката на Macrophone – те могат да бъдат колкото забързващи дъха, толкова и меланхолични.

Билетите за концерта са на цена 6 лв на предварителна продажба в мрежата на Ticketstream и 8 лв в деня на събитието. Всичко, което правим е до голяма степен самофинансирано, така че всяко ваше посещение е подкрепа в бъдещето на проекта и клубния живот в София. Благодарим на всички, които ни подкрепят вече 2 години и ще продължат да го правят!

Също така, не забравяйте че тази седмица предстои и друг концерт, свързан с Indioteque – Jude The Obscure и Little Bitch Company в Три Уши този четвъртък. Дебютният албум на JTO може да се изтегли от сайта ни тук.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *