Airbag рециклират любовта този четвъртък в Sofia Live Club

airbag

Неведнъж сме писали за Петко Славов – през февруари направихме съвместно парти и акустична сесия за радиопредаването ни, много скоро очакваме и дебютен соло албум от него.

Поводът отново да обърнем внимание на музиката му е Airbag, съвместният проект с брат му Николай Славов. Братята ще излязат на сцената на Sofia Live Club този четвъртък от 22 ч., за да представят песните от Recycle of Love, определен от създателите си по-скоро като “компилация от 10 песни”, отколкото албум. И наистина, той е плод на няколко години спорадична работа, а в него присъства излязлата през 2011 г. Time, чието видео е режисирано от Руши Видинлиев. ‘Толкова искрено 80-тарски ню уейв, че чак модерно’, пишат в един от коментарите Bluba Lu, с които Петко Славов е работил неведнъж, но това впечатление може да се окаже леко залъгващо.

В процеса на ‘рециклирането на любовта’ синтезаторът и акустичната китара си партнират често заедно, а понякога отделно. View of Life изненадва с оркестрални аранжименти и деликатно преплитане между електронното и акустичното, Solo Tu е близка до соловите песни на Петко Славов, а първите две песни, Time и Emotional, хитро залъгват, че ни очаква някакъв ню уейвърски ривайвъл. Към края пък ви очакват две изненади – Star е всъщност английска версия на ‘Носталгия’ на Петко Славов и Свилен Ноев, а 20 Years Ago е съответно вариант на ‘До края на света’, първия му самостоятелен сингъл.

Recycle of Love, разделен като че ли на две части – една по-продуцирана и една по-минималистична и баладична, може да се чуе безплатно в Soundcloud.
Първият им албум, Overcooked Summer (2005), също може да се чуе свободно в сайта.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *