5 факта за No Joy

No+Joy+NJ

– Джасмин Уайт-Глуц от Лос Анджелис и живеещата в Монреал Лаура Лойд не се събират в гимназията, не се намират по обява или сред публиката на местен култов алтърнатив клуб. Те се запознават онлайн и започват No Joy преди да са се срещали на живо, като си разменят имейли с идеи и демо версии. В момента и двете живеят и записват в Монреал, а апартаментите им са на 15 минути разстояние. Въпреки това те продължават да си изпращат нискокачествени mp3-ки, ако някоя от двете има идея за песен.

– Първият им албум е стопроцентово DIY. Песните към Ghost Blonde са създадени в толкова непосредствена обстановка и подръчни средства, че в някои от тях се чува как кавър група на Metallica свири в съседната стая на репетиционната.

– Обявявани са за най-добрата група в света. От Бетани Косентино, вокалистката на Best Coast, които са били подгрявани от No Joy. Ако познавате музиката на Best Coast, то със сигурност знаете, че малко неща в света правят Бетани щастлива, така че твърдението й трябва да е истина! Между другото и двете групи са към един лейбъл – Mexican Summer.

– На дебютния си концерт през декември 2009 г. заедно с тях на сцената е китаристът и барабанист Грант Харт, бивш член на легендарните Hüsker Dü.

– Те са свръхактивни. За едва четири години съществуване дуото има 2 студийни албума и 2 минииздания. Преди дни излезе най-скорошното – Pastel and Pass Out EP, което получи оценка 7,6/10 от Pitchfork.

No Joy ще свирят на 22 ноември на сцената на кино „Влайкова“ по покана на Аларма и Indioteque,  а подгряващи ще са Demek – новият проект на Васко Атанасоски от Bernays Propaganda.

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *