Cut Copy – Zonoscope

Zonoscope е името на третия албум на австралийската синтпоп банда Cut Copy. Цели три години бяха нужни на групата да подготви наследникa на излезлия през 2008 година In Ghost Colours, който без съмнение изведе Cut Copy до популярността, на която се радват сега. Вдигайки летвата високо със своя втори дългосвирещ запис, австралийците не направиха грешката да избързат с издаването на нова продукция, насладиха се на успеха си и бавно и старателно подготвиха дългоочакваният си трети албум.

Zonoscope е записан през зимата на 2010 година в изоставено индустриално пространство в родния Мелбърн, където триото пренася всичките си инструменти и съчетава познатите си електронни ефекти с повече органични звуци. След кратка лятна пауза, през която правят няколко концертни и фестивални дати в Европа и САЩ, Cut Copy се отправят към Атланта, САЩ , където миксират албума с помощта на Бен Алън, продуцентът стоящ зад култовия Merriweather Post Pavillion на Animal Collective.

За новия им запис китаристът Тим Хоуи споделя : Създадохме един цял нов свят с този албум и искаме да го предадем такъв и в живите ни изпълнения.

Доколко са успели ще можем да разберем само след няколко седмици, когато групата тръгва на дълго турне в Европа и САЩ. Албумът Zonoscope излиза на 8 февруари от лейбъла Modular.

Tracklist:

01. Need You Now
02. Take Me Over
03. Where I’m Going
04. Pharaohs & Pyramids
05. Blink and You’ll Miss a Revolution
06. Strange Nostalgia for the Future
07. This is All We’ve Got
08. Alisa
09. Hanging Onto Every Heartbeat
10. Corner of the Sky
11. Sun God

В канала на Cut Copy в Youtube ( http://www.youtube.com/user/cutcopymusic ) пък можете да откриете и четирите части на документалният филм на Krozm , проследяващ процеса на записването на новият албум.

 

от Явор Йорданов (Specta)Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *