В радара за нови албуми

Напоследък започва да се появява все повече информация около албуми, които ще чуем през следващата година. Вместо още едно десетилетие, Jane’s Addiction ще ни накарат да чакаме нов проект от тях значително по-малко време, тъй като вокалистът Пери Фарел има идеи за 60 нови песни, а за издаване може да се говори по това време догодина. Интересно е, че следващият им албум е планиран като по-скоро “завръщане към корените”, тъй като Фарел е разочарован от начина, по който последният The Great Escape Artist е бил приет – странно изказване, като се има предвид колко невероятен беше този албум и колко много хора върна/обърна към Jane’s Addiction. Но може би понякога цифрите говорят повече от мненията.

И ако Фарел, Наваро & co. ще се отдадат на спомени по златното минало, James ще направят точно обратното. В последните години те често експериментират с по-електронни залитания, а наскоро обявиха пред Би Би Си, че ще работят с Chemical Brothers по новия си албум. След събирането си през 2007 г. те издадоха прекрасен албум и две перфектни EP издания, а фронтменът Тим Буут тихомълком създаде през миналата година баладичния си и проникновен соло албум Love Life. Да се надяваме, че следващата глава в историята им ще е плод на тази вълна на вдъхновение, а не на отминаването й.

Ladytron са от групите, чието име винаги ражда образ на цялата група, а не на отделни личности. Един от членовете обаче ще направи стъпка в страни и ще докаже какво може със собствените си сили. Британската им вокалистка Марни (Marnie) е в процес на записване на дебютния си соло проект, изцяло създаден в Исландия и спонсориран от феновете чрез платформата Pledge Music, с която IAMX и The Subways финансираха последните си албуми.

А след четиригодишна пауза, в която Карен Оу се отдаде на странични дейности като създаването на “психо опера”, филмова музика и участия в албуми на Джеймс Иха, Swans и Дейвид Линч, Yeah Yeah Yeahs са отново заедно. Засега няма много информация около четвъртия им албум, но той е вече почти завършен.

Светослав Тодоров (The Fein)Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *