Робърт Смит загатва за нов албум на The Cure

Преди 3 години The Cure изглеждаха изключително вдъхновени и амбициозни. Групата подготвяше издаването на два албума, един позитивен и един напълно мрачен. Но впоследствие светлият Dream 4:13, появил се с две години закъснение, се оказа твърде възможно най-неуспешния им албум в чартовете и беше приет със смесени реакции от фенове и критика. Продължението му така и не излезе, по всяка вероятност заради поредицата от конфликти между Робърт Смит и Universal. Оттогава той направи редица гост-изяви – записа кавър на Джон Мартин, работи с 65daysofstatic, Crystal Castles и The Japanese Popstars, а до края на годината се очакват още две колаборации.

Но в интервю за HotPress Смит най-после хвърли повече светлина около това, което (не) се случва в The Cure. Според него повече странични проекти не се планират и завършването на предстоящия албум на групата ще бъде приоритет пред него през следващата една година. Той също така казва, че те избягват да обсъжда неслучилия се меланхоличен албум, в който се очакваше да попаднат песни като A Boy I Never Knew, посветена на болката му от това, че така и не е станал баща. Първото й демо версия датира още от 2004 г.

Ситуацията около групата става още по-заплетена и поради слуховете, че Роджър О’Донъл може да се завърне зад кийбордите. По-рано тази година групата направи три концептуални концерта в Сидни, на които Порл Томпсън отсъстваше. Все още не се знае дали китаристът е напуснал The Cure за трети път.

В интервюто си за HotPress Смит казва още, че с радост би направил още нов албум със Стив Северин от Siouxsie and The Banshees. Двамата са основатели на проекта The Glove, чийто единствен албум Blue Sunshine излиза през 1983 г.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *