Terraneo Festival

Слънце, Море и Музика!  Няма по-добра комбинация за лятото и хърватският фестивал Terraneo ни предоставя точно това, че дори и повече. Събитието ще се проведе от 9ти до 13ти август в малкото градче на адриатическото крайбрежие Шибеник. Музиката е основната част от чара на този фестивал, но за нея ще поговорим малко по-късно, защото съпътсващите забавления също заслужават вашето внимание.

За тези от вас, които се интересуват от екология, има организирани множество лекции и уъркшопи на различни теми, основната от които запазването на застрашени от изчезвани видове, сред които е и голямата морска костенурка. Тери, една от тях, е  талисман на фестивала. Ако пък не ви се стои на едно място, организаторите са подготвили еднодневни турове до някои местни забележителности – националния парк Кърка, крепостта Шибеник или тур из самия град-домакин на фестивала. Към всичко това прибавяме скокове с бънджи, курсове по гмуркане  и още много много други развлечения, които можете да намерите на сайта на фестивала.

Мястото избрано да посрещне хилядите посетители се нарича Брибирски Княжески Казарми и както говори името му, представлява изоставени военни казарми, които ще се впишат чудесно за нуждите на фестивала. Две от сцените ще бъдат в стари военни хангари. 135 000 кв. м. е общата площ на комплекса, който се намира на едва 500 метра от морския бряг и включва и голям къмпинг, който също ще бъде на разположение на посетителите, които си закупят билет и за петте фестивални дни.

Музикалната програма е поверена на Мате Шкугор, основател на култовия фестивал Zedno Uho и той определено се е постарал да оформи програма, която да задоволи вкуса и на най-претенциозните меломани. От 9ти до 11ти август програмата ще бъде разпределена на три открити сцени ( две от тях само за жива музика и една за жива музика + диджеи ), както и две парти сцени, разположени в хангари. За 12ти и 13ти са предвидени 1 сцена за жива музика на открито + двете парти сцени.

А ето и изпълнителите които ще се изявяват на феста: The National, The Fall, Crystal Castles, The Thermals, Janelle Monae, Mogwai, La Roux, Handsome Furs, The Raveonettes, Frank Turner, Destroyer, Liars, Dan Deacon, Suuns като към тези имена ще добавим и най-доброто от музикалните сцени на страните от бивша Югославия, водени гордо от нашите приятели Repetitor и Bernays Propaganda.

Другата особено примамлива страна на Terraneo е безумно ниската цена за тези пет дена музика и слънце. Пълният петдневен билет за фестивала струва 50 евро, а срещу 64 евро ще се сдобиете с билет за фестивала + къмпинг. Така че възползвайте се от тази чудесна възможност да посетите красивото далматинско крайбрежие, като в комбинация с това видите и много от любимите си групи и диджеи.

Всичко което имате нужда да знаете на официалния сайт на фестивала: http://www.terraneofestival.com

Явор (Specta)Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *